Türk-İş’ten kordsa işçisine destek

Türk-İş’ten kordsa işçisine destek

 Türk-İş'e bağlı Teksif Sendikası ile Tekstil İşverenleri Sendikası arasında 1 Nisan'dan buyana devam eden toplu sözleşme pazarlığı anlaşmazlıkla...

 

Türk-İş'e bağlı Teksif Sendikası ile Tekstil İşverenleri Sendikası arasında 1 Nisan'dan buyana devam eden toplu sözleşme pazarlığı anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından Kordsa'da çalışan 580 işçi greve çıkmıştı. Grevin 7. gününde Türk-İş'e bağlı sendikalar KORDSA önünde grev yapan işçilere destek verdi. 

 

TÜRK-İŞ'E TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye-İş, Koop-İş, Sağlık-İş, Tes-İş, Selüloz İş, Türk Metal ve Harb-İş gibi Türk-İş'e bağlı 12 sendikaların destek vermek için geldiği KORDSA fabrikası önünde ilk olarak konuşan Teksif İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Karataş grevin ilk gününden bu yana Türk İş'in kendilerine destek olduğunu belirterek, Türk-İş'e teşekkürlerini sundu. Karataş yaptığı konuşmasında, “Bu iş daha fazla büyümemeli. Bu bahçe işçinin bahçesidir, fabrikanın değil. Görüşmeler tıkanmadı. Devam ediyor. Türk İş Sendikası'na desteklerinden ötürü en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

 

SAVAŞI DA BİLİRİZ

Türk İş Marmara Bölge temsilcisi Adnan Uyar da KORDSA işçisine her zaman destek olacaklarını belirterek, “Maddi ve manevi olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman onurunuzu kaybetmeyin. Sizin isteklerinizi talimat olarak kabul ediyoruz. Tüm şubelerimiz ile yanınızdayız. Dünya krizlerinde işletmelerinizi düşünerek çalıştınız. Bugün de kazanan işletmeler sizler için fedakârlıkta bulunmuyor. Bizler barışı olduğu kadar savaşı da biliriz” dedi. Türk İş'e bağlı sendika yöneticileri daha sonra greve çıkan KORDSA işçisine baklava dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.