Turizm hamlesi 06 Kasım 1923’te başladı

Turizm hamlesi 06 Kasım 1923’te başladı

Dev.Turizm-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, Dünya Turizm Günü’nde gazetemize konuştu. Yahyaoğlu, turizm hamlesinin 1986’larda başlatıldığının söylendiğini belirtip, “Hayır. Turizm hamlesini 6 Kasım 1923’te Atatürk başlattı” dedi

DİSK’e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu ülkemiz turizmini, sendikanın Antalya’daki genel merkezinde gazetemize değerlendirdi. Türkiye’de turizm hamlesinin 1986’da Özallı yıllarda başlatıldığının söylendiğini hatırlatan Yahyaoğlu, “Turizm hamlesini 06 Kasım 1923’te Atatürk, daha yeni kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti’nde başlattı. Atatürk’ün görevlendirmesi ile Milletvekili Reşit Saffet Atabinen’in öncülüğünde genel merkezi İstanbul’da yer alan Türk Seyyahi Cemiyeti kuruldu. Günümüzde Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu adıyla bugünlere kadar geldi. Türkiye’nin kurumsallaşmış bir turizmle yürüyebilmesi için ilk adımlar o gün atıldı” dedi.

54 SEKTÖRE FAYDA SAĞLIYOR

105-004.jpg

Bugün geldiğimiz aşamada Türkiye’nin önemli bir gelir kaynağını turizmin oluşturduğunu kaydeden Yahyaoğlu, “Turizm geliri sadece açıklanan turizm gelirleriyle sınırlı kalmıyor. Kimyasalından, tekstilinden, otomotivinden, mobilyasından aklınıza gelebilecek bütün sektörlere, 54 sektöre fayda sağlıyor” diye konuştu.

Antalya’nın kişi başına en çok otomobil bulunan şehir olduğunu belirten Yahyaoğlu,  “Bu Antalyalılar bindiği için değil. Her gün bir milyon turist burada araba kiralıyor, tur otobüslerine biniyor. Bu şekilde bir yoğunlaşmaya turizm sebep oluyor ve otomotiv sanayi buraya araç satıyor” dedi.

DOMATES SALATALIK İHRAÇ ETMİŞ GİBİYİZ

Yahyaoğlu,  “40 milyar dolar turizm geliri edindiklerini söylediklerinde sadece turizmin gelirinden bahsediyorlar. Halbuki daha 54 sektörün gelirleri var. Örneğin bir Fransız domates yemişse, Fransa’ya domates satmış gibiyiz. Bir Rus burada salatalık yiyorsa, Rusya’ya salatalık ihraç etmiş gibiyiz. Yerinde ihracat yaşıyor turizm” diye konuştu.

Yahyaoğlu, bugün Atatürk Anıtı’na turizm sektörünün önünü açan Atatürk ve arkadaşlarına minnet ve şükranlarını sunmak için gittiklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.