Tüpraş’taki yatırım milyar dolar kazandıracak

Tüpraş’taki yatırım milyar dolar kazandıracak

 Türkiye’deki en büyük sanayi yatırımlarından biri, Tüpraş İzmit Rafinerisi bünyesinde devam yatırımlarına devam ediyor. 460 gün sürecek olan...

 

Türkiye’deki en büyük sanayi yatırımlarından biri, Tüpraş İzmit Rafinerisi bünyesinde devam yatırımlarına devam ediyor. 460 gün sürecek olan yatırım inşası tamamlandıktan sonra Türkiye yılda 1 milyar dolar döviz tasarrufu yapmış olacak.

1 MİLYAR DOLAR

 

Tüpraş’ın, eski Petkim arazisi üzerinde başlattığı yeni rafineri tesislerinde inşaat başladığında, yeni tesisin devreye alınacağı güne yönelik geri sayım da başlamıştı. 460 gün sonra, bu büyük yatırım tamamlanmış olacak. Projenin tamamlanma tarihi 14 Kasım 2014 olarak açıklanmıştı. TÜPRAŞ arazisi içinde devam eden inşaata, bayram tatili nedeniyle 4 gün ara verildi. Şantiyede çalışmalar, bugünden itibaren yüklenici firmaların 750 işçisi ile devam edecek. Tüpraş yetkilileri, projenin tam planlandığı gibi, 460 gün sonra, 14 Kasım 2014’de tamamlanmasını bekliyorlar. Tüpraş bu yeni üniteyi devreye alınca, Türkiye yılda 1 milyar Dolar döviz tasarrufu yapmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.