TÜPRAŞ’ta muhalefet listeyi çıkardı

TÜPRAŞ’ta muhalefet listeyi çıkardı

23.Olağan genel kurulunu 24 Aralık tarihinde tamamlayan Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesinde temsilcilik seçimleri bugün başlıyor.

TÜPRAŞ ile birlikte Egesil, Ege Kimya, Shell ve Gübretaş’ta örgütlü bulunan Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesinin kongresinde mevcut başkan Nesimi Yetişoğlu 95, rakibi Yunus Emre Özdil ise 55 oy almıştı. Şube yönetimi kongreyi farklı kazandı ama TÜPRAŞ’ta açıklanan ek zam oranı çalışanları memnun etmeyince, geçen hafta birtakım eylemler yapıldı, TÜPRAŞ iş yeri temsilcileri komple istifa etti. Bu istifaları kabul etmeyen şube yönetimi, zaten başlayacak olan iş yeri temsilciliği seçimleri için start verdi.

ÖZDİL BAŞKANLIĞINDAKİ

Yarın başlayacak olan işyeri temsilciliği başvuru ve seçim süreci öncesinde “muhalif” olarak adlandırılan ve Yunus Emre Özdil’in başkanlığını yaptığı ekip listeyi hazırladı. Özdil arkadaşlarına attığı mesajda hem listedeki isimleri yazdı hem de isim belirleme mantığını özetlemeye çalıştı: “Yarın başlayacak olan işyeri temsilciliği başvuru ve seçim süreci öncesi yaptığımız istişareler, çalışmalar sonucunda temsilci aday listemiz netleşti. Gönül isterdi ki isteyen her arkadaşımı bu listeye alabileyim. Fakat takdir edersiniz ki bu mümkün olmuyor. Birimler arası denge A bölge Rup bölgesi dengesi bakım atölyeleri dikkate alınarak en dengeli ve mantıklı listeyi yapmaya çalıştım. Çok üzülerek listeye alamadığım arkadaşlarım oldu. Beni anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum” dedi.             

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.