Tüpraş’ta ek zam oranı belli oldu

Tüpraş’ta ek zam oranı belli oldu

Petrol-İş Sendikası'nın Tüpraş işvereni ile yaptığı görüşmenin ardından işçilerin ücretlerine yüzde 9,60 oranında ek zam yapıldı.

Petrol-İş Sendikası'nın Tüpraş işvereni ile yaptığı görüşmenin ardından işçilerin ücretlerine yüzde 9,60 oranında ek zam yapıldı. 1 Ocak itibariyle işçilerin ücretine yüzde 15,40 enflasyon oranının üzerine yüzde 9,60 ek zamla birlikte yüzde 25 zam yapılacak.

 

Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Tüpraş İzmit, Aliağa, Batman ve Kırıkkale rafinerilerinde çalışan yaklaşık 5 bin işçinin beklediği ek zam düzenlemesi yapıldı. Ocak ayında açıklanan 2022 yılı son 6 aylım enflasyonunu yüzde 15,40 çıkması nedeniyle işçiler maaşlarına yapılacak zamda düzenleme talep etti. İşçilerin talebi üzerine Petrol-İş Sendikası ve Tüpraş işvereni arasında yapılan görüşmede geçtiğimiz yıl yapılan toplu iş sözleşmesinin ikinci yılının ilk 6 ayında yapılacak olan enflasyon oranındaki zamma yüzde 9,60 oranında ek zam uygulandı.

ENFLASYONLA YÜZDE 25 ZAM ALACAKLAR

Tüpraş işvereni ve sendika arasında yapılan görüşmenin ardından işveren işçilerin ücretlerine yüzde 9,60 oranında ek zam yaptığını açıkladı. Yapılan zam ile birlikte Tüpraş işçileri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde üçüncü 6 aylık dilimde enflasyon oranındaki zam olan yüzde 15,40 oranını üzerine yüzde 9,60 ek zam ile birlikte 1 Ocak itibariyle ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.