TÜPRAŞ’a 4 ayda ikinci baskın

TÜPRAŞ’a 4 ayda ikinci baskın

 Koç Grubu şirketlerinden Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ’ta 4 ay aradan sonra ikinci denetim yapıldı. Maliye ve Enerji Piyasası...

 

Koç Grubu şirketlerinden Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ’ta 4 ay aradan sonra ikinci denetim yapıldı. Maliye ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yetkililerinin Emniyet ekipleri gözetiminde temmuzda gerçekleştirdiği ilk denetimde alınan akaryakıt ve LPG numuneleri temiz çıkmıştı. EPDK’nın gizlilik içinde yürüttüğü son denetimlerde TÜPRAŞ’a ait İzmit, İzmir, Batman ve Kırıkkale rafinerilerine eşzamanlı baskınlar yapıldı, tüm depo ve tanklardan numuneler alındı. Numunelerde öngörülen miktarda ulusal markerin bulunmaması durumunda şirket yöneticilerine hapis ve para cezası gündeme gelecek.

İLK İNCELEME GEZİ SONRASI

 

TÜPRAŞ’a yönelik ses getiren ilk denetim Gezi olayları sonrasında yapıldı. Polisin de etkin olarak katıldığı baskında, TÜPRAŞ gerek vergi gerekse de akaryakıt yönünden ayrıntılı bir denetimden geçirildi.  Enerji Yönetimi kaynakları, son denetimlerle ilgili,  “Ekim ayında yapılan denetimde TÜPRAŞ yoktu. Biz de bu denetimi şimdi yaptık” değerlendirmesi yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.