TÜPRAŞ yüzde 27 zam teklif etti

TÜPRAŞ yüzde 27 zam teklif etti

TÜPRAŞ ile Petrol-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren tarafı ilk ücret artışı teklifini yaptı.

İzmit, İzmir Aliağa, Kırıkkale ve Batman’da bulunan 4 TÜPRAŞ rafinerisinde çalışan 3 bin 950 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin dördüncü oturumu dün gerçekleştirildi. Görüşmeye işveren sendikası Kiplas, Koç Holding ve TÜPRAŞ yöneticileri katıldı. İlk üç oturumda toplam 51 madde geçmişti. Dünkü oturumda 8 madde daha geçti, toplamda 59 madde geçmiş oldu.

 

TÜPRAŞ ÜCRET TEKLİFİ YAPTI

TÜPRAŞ’ta işveren tarafı dördüncü oturumda ilk ücret artışı tekliflerini yaptı. TÜPRAŞ’ta işveren 3 yıllık sözleşme taslağında ilk 6 ay için yüzde 27’lik ücret artışı teklif etti. İşveren kalan diğer 6 aylar için TÜFE oranında artış teklif etti. Bir tek beşinci 6 ayda TÜFE + yüzde 0,25’lik teklif yaptı.

 

SOSYAL YARDIMLAR İÇİN YÜZDE 25,5 TEKLİF

Öte yandan TÜPRAŞ’ta işveren sosyal yardımlarla ilgili de artış talebini sundu. İşveren sosyal yardımlar için yıllık yüzde 25,5 oranında artış teklif etti. Petrol İş Sendikası tarafı da işverenin teklifine teşekkür etti, herhangi bir revize teklif yapmadı. İşverenin ücret artışı ve sendikanın artışa yanıtı 17 Mart tarihinde yapılacak 5. Oturumda görüşülecek.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.