TÜPRAŞ seçime gidiyor

TÜPRAŞ seçime gidiyor

TÜPRAŞ’ta iki hafta önce başlayan ek zam eylemlerinin bitirilmesinin ardından Petrol-İş Sendikası TÜPRAŞ iş yeri temsilcileri istifa etmişti. Sendikadan konuyla ilgili ilk adım atarak seçime gidilmesine karar verdi

Asgari ücret zammının ardından gözlerin fabrikalara çevrildiği Kocaeli’de, TÜPRAŞ işçisi 2 hafta önce yüzde 9’luk bir ek zam almıştı. Yüzde 15,4’lük enflasyon zammının üzerine sendikanın yalnızca yüzde 9,6’lık ek zam almasının ardından TÜPRAŞ işçisi çok öfkelendi. Verilen ek zamma tepki gösteren TÜPRAŞ işçisi, geçtiğimiz hafta iş yavaşlatma eylemlerine başlarken Petrol-İş Sendikası Genel Merkezi, TÜPRAŞ’ın 4 rafinerisinde bulunan sendika şube başkanları ile birlikte işveren ile geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Sendika, işveren ile yaptığı görüşmenin ardından TÜPRAŞ’ta devam eden iş yavaşlatma eylemlerini bitirme kararı alınca işçiler duruma tepki gösterdi.

TEMSİLCİLER İSTİFA ETTİ

Petrol-İş Sendikasının eylemleri bitirmesinin ardından sendikaya tepki gösteren TÜPRAŞ işçileri, sendika yöneticilerini istifaya davet ederken dün İzmit rafinerisinde flaş bir gelişme yaşanmış ve sendikanın mevcut şube yönetimine muhalif olan temsilciler, istifa dilekçelerini vermişti. Petrol İş Sendikasının baştemsilcisi Şeref Altınbaş ile fabrika temsilcileri Bayram Tekiner, Ahmet Akbaş, Özkan Şimşek, Metin Furuncu ve İsmail Bayraktar’ın istifalarını Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesine vermesinin ardından sendikanın istifa dilekçelerini kabul etmediği konuşulurken sendikanın bu konuda ne yapacağı merak konusuydu. Kocaeli Şube başkanı bu konuda ilk adımı attı. Yasal anlamda kongreden sonra başlayacak olan temsilcilik seçimlerinin başladığını duyurdu.

24 ŞUBAT’TA

İşyeri Temsilci seçimlerinin 24 Şubat Cuma günü başlayacağını duyuran Petrol-İş Sendikasının TÜPRAŞ’ta panoya asılan seçim duyusunda ise şu ifadelere yer verildi:

“Petrol İş Sendikası Kocaeli Şubesi TÜPRAŞ İzmit Rafineri Müdürlüğü İşyeri Temsilci seçimi 24 Şubat 2023 tarihinde yapılacaktır. Temsilci adayı olmak isteyenlerin adaylık başvurularını 3 Şubat 2023 tarihinden 10 Şubat 2023 günü mesai bitimine kadar TÜPRAŞ İzmit Rafineri Müdürlüğü İşyeri Baştemsilciliğine şahsen yapmaları gerekmektedir” denildi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.