Tüpraş görüşmelerinde ilk oturumda 42 madde geçti

Tüpraş görüşmelerinde ilk oturumda 42 madde geçti

Tüpraş’ta çalışan 3 bin 950 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumunda Petrol-İş Sendikası ve işveren tarafı 42 idari madde üzerinde anlaşmaya vardı.

İzmit, İzmir Aliağa, Kırıkkale ve Batman’da bulunan 4 Tüpraş rafinerisinde çalışan 3 bin 950 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumu bugün gerçekleştirildi. Petrol-İş Sendikası genel merkezinde gerçekleşen görüşmeye işveren sendikası Kiplas, Koç Holding ve Tüpraş yöneticileri katıldı. Tarafların sendikanın verdiği taslak üzerinde yaptıkları görüşmede 42 iradi madde üzerinde anlaşma sağlandı. Taraflar masada ikinci ve üçüncü görüşmenin de tarihini belirledi.

HIZLI İLERLİYOR

Geçtiğimiz dönem yüksek hakemden gelen sözleşme nedeniyle işçilerin yaşadığı sıkıntılar ve hak kayıplarının giderilmesi noktasında büyük öneme sahip olan toplu iş sözleşmesine 42 gündem maddesinin ilk oturumda geçmesi sözleşmenin seyri açısından büyük önem taşıyor. Sendikanın yüzde 50 oranında zam istediği sözleşmede taraflar ilk görüşmede ikinci oturum için 17 Şubat, ikinci oturum için ise 28 Şubat tarihlerini belirlemesi dikkat çekti. Bu dönem toplu iş sözleşmesinin masada bitirilmesi ve Yüksek Hakemden gelen geçen dönem sözleşmenin yarattığı kayıpların karşılanması bekleniyor.

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.