Tüm vatandaşlara eşit sağlık hizmet  sunulmalı

Tüm vatandaşlara eşit sağlık hizmet sunulmalı

Gebze İlçe Eğitim, Sağlık, Sosyal İşler ve Dış İlişkiler Başkanı Yasin Aydın 7 Nisan Sağlık Günü nedeniyle bir açıklama yaptı, “Ülkemizde de bütün vatandaşlarımıza eşit imkanlarla ve koşulsuz olarak sunulması gerekmektedir. “dedi.

Açıklama özetle şöyle:

“Dünya Sağlık Örgütü'nün kuruluşu olan 7 Nisan her yıl Dünya Sağlık Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Sağlık Günü için her yıl önemli halk sağlığı sorunlarından birisi belirlenmekte ve çeşitli etkinliklerle gündeme getirilmektedir.

SAĞLIKLI YAŞAM HAKKI

Sağlıklı yaşam, her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir haktır ve sağlıklı toplum, sağlıklı nesil demektir. En temel insan haklarından biri olarak öne çıkan “sağlıklı yaşam” hakkının, ülkemizde de bütün vatandaşlarımıza eşit imkanlarla ve koşulsuz olarak sunulması gerekmektedir.

Dünyayı etkisi altına alan covid-19  salgını yüzyıllar boyunca emsali olmamış ciddi bir tehdit olarak tüm insanları etkilemiş ve ölümlere sebebiyet vermiştir. Ülkemizde bu bağlamda zor dönemlerden geçmiştir. Bu süreçte var gücüyle, gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımızın emeği için ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu önemli gün vesileyle; vatandaşlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın “7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü kutlarım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.