Tüm sorunlar beş yılda çözülür

Tüm sorunlar beş yılda çözülür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bayramoğlu’nda dört ilçenin muhtarları, STÖ başkanları ve kanaat önderleri ile bir araya geldi: “Türkiye’nin tüm sorunları en fazla beş yılda çözülür.”

101-001.jpg

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi program düzenlemek için geldiği ilimizde programına CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Tahsin Tarhan’a ait Bayramoğlu Hegzagone Otel’de gerçekleşen, “Kanaat önderleri, muhtarlar ve STK buluşması” adı verilen toplantıyla başladı.

 

103-006.jpg

Programa TBMM Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı ve CHP ilçe başkanları, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, CHP Kocaeli eski milletvekilleri Hurşit Güneş ve Mehmet Hilal Kaplan, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Pelin Dönge ile Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndan muhtarlar, sivil toplum örgütleri başkanları ve kanaat önderi katıldı.

MUHTARLARIN HEPSİ KANAAT ÖNDERİ

Kılıçdaroğlu sözlerine Kocaeli’nin konumu ve Türkiye’deki değeri üzerine değerlendirme ile başladı. Ardından kanaat önderliğinin anlamına değinip muhtarların tamamının doğal kanaat önderi olduğunu kaydetti. Muhtarların demokrasinin temel taşı olmasına karşın muhtarlara gereken önemin verilmediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu özetle, “Muhtarlara dair özel ve bağımsız bir kanun olmalı. Yerel seçimlerde, muhtarlar içinde birleşik oy pusulası kullanılmalı. Muhtarların, belediyelerden de bağımsız şekilde yardımcı elemanı olmalı. Muhtarlık evi olmalı. Ama tüm bunları muhtarların kendisi talep etmeli. Niye istemiyorsunuz?” dedi.

KOCAELİ’YE GEREKEN ÖNEM VERİLMEDİ

Türkiye’ye kazandırdığı katma değere karşın Kocaeli’ye gereken önemin verilmediğini kaydeden, 21’nci yüzyılda olmamıza karşın elektrik kesintileri ve internete erişim probleminin sürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, ülke genelinde yaşanan bu sorunda merhum Özal tarafından kurulan Türk Telekom’un peşkeş çekilmesi olduğunu söyledi.

TÜM OSB’LERE LİSE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 45 dakika süren konuşmasında ülke genelinde yaşanan sorunlara başlıklar halinde değindi. Ülkenin kanayan yaralarından işsizlikte sanayicilerin de nitelikli eleman bulamamaktan yakındığını kaydeden Kılıçdaroğlu iktidara geldiklerinde tüm OSB’lere altı yıl süreli yatılı teknoloji lisesi kuracaklarını belirtti.

Türkiye’de 6.5 milyon Suriyeli yaşadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Batı’dan her tür desteğin geleceğini, Suriyeli vatandaşlar için ülkelerinde ev bark inşa edilerek memleketlerine dönüşünün sağlanacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu sözlerini, “Gidişattan memnunsanız devam edin ama değilseniz, oturup düşünün. Bu ülkenin tüm sorunları en fazla 5 yılda çözülür. En fazla altı ayda, herkes derin nefes alır” diyerek tamamladı. Kılıçdaroğlu özellikle pandemi sürecinde çiftçi ve esnafa verilen kredilerin geri ödemesinde faizin mutlaka kaldırılacağını dile getirdi.

SORULARINI YANITLADI

122.jpg

Konukların karşılanması ve kahvaltı ikramının ardından CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı’nın kısa bir selamlama konuşması ile başlayan toplantı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından basına kapalı sürdü. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşması sonrası kurulan divanda, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, akla gelen her soru ve tereddüdün kendisine aktarılmasını, sorulmasını istedi. Kılıçdaroğlu’na toplantının bu bölümünde kurulan divanda CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Tahsin Tarhan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı eşlik etti. Kılıçdaroğlu programının ardından Hereke’ye geçti. 

 

105-001.jpg106-003.jpg107-003.jpg108-002.jpg109.jpg110-003.jpg111-007.jpg112-002.jpg113-003.jpg114-001.jpg104-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.