“Tüm Kocaeli’nin gönlüne gireceğiz”

“Tüm Kocaeli’nin gönlüne gireceğiz”

Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu, yaptığı basın açıklamasında Başkan Vekili Şener Doğan Erzurumlular olarak tüm Kocaelililerin gönlüne girmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Şener Doğan, basın mensupları ile Körfez’de bulunan federasyon binasında bir araya geldi. Başkan Doğan’ın yanı sıra kahvaltıya federasyonun İkinci Başkanı Erkan Ayan, Başiskele Erzurumlular Derneği başkanı Muharrem Örs, Kadın Kolları Başkanı Canan Soylu, Başkan Yardımcıları Ahmet Kaya, Yener Tok, Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Gedik, Necdet Acar, Yavuz Göğdemir, İlhami Önal, Mehmet Vural, Abdullah Çetinkaya katıldı. Aynı zamanda Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Şener Doğan, “İhtiyaç olursa hem zaman destekçininiz. Bu kuru size her zaman açık. Her faaliyetinizde burayı kullanabilirsiniz. Kocaeli basınımızın yanında. Biz biliyoruz ki bir kenti daha demokratik yönetmek istiyorsanız basın olmazsa olmazımızdır. Eğitim, kültür siyaset öyle. Tüm dünyada öyle. Basın önemli ve itici bir güç. Biz de bunun farkında olduğumuz için yanınızdayız. Sizleri çok seviyoruz. Burayı görmenizi istedik. Bundan sonraki faaliyetlerimiz İzmit’te yapacağız. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etmek istiyoruz. İzmit ile Batı bölgesini birleştireceğiz, köprü olacağız. Bizim böyle bir misyonumuz var” dedi.

 

“5 YILDIR BURS VERİYORUZ”

Pandemi döneminde yaklaşık bin eve ulaştıklarını da söyleyen Başkan Vekili Doğan, “Bin hemşehrimize sıkıntısını sorduk. Bir evde komşumuz sıkıntı yaşıyorsa Erzurumlular olarak buna müsaade edemeyiz. 5 yıldır 150 üniversite öğrencimize 1 yıl boyunca burs sağladık. Hem bursumuzu veririz hem hayat boyu onu takip ederiz. Öğrencimiz mezun olduktan sonra hemşehrilerimize, bürokratlarımıza göndeririz iş bulmaları için. 50 üniversite, 125 orta eğitim öğrencisine tablet verdik. Dünyada uzaktan eğitimde çok başarılı olduk. Hiç kimseyi bu anlamda mağdur etmedik. Karınca kararınca yardım ettik, en azından safımızı belli ettik” şeklinde konuştu.

 

“GENÇLERE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Doğan, sözlerinin sonunda “Bizim medeniyetimiz vakıf medeniyeti, biz yardımlaşma medeniyetinden geliyoruz. Bizde kimse aç kalmaz. Cenazesinde, doğumunda komşuları 10 gün boyunca evine yemek götürür. Batı medeniyeti öyle değil. Medeniyet var mı o da tartışma konusu. Bütün derdimiz gençler. Yönetimde eğitimci arkadaşlarımız var. Bağımlılığın her türüyle alakalı gençlerimize eğitim veriyoruz. Çay ocağında buluşup sohbet yapıyoruz. Kitap okuma faaliyetlerimiz var. Çok büyük idealleri olan var bir de idealleri aşılayamadığımız gençler var. Bir takım gençler bu ülke için gayret ederken bir takımı ise öyle düşünmüyor ama ben gençlerden çok ümitliyim. Biz nedense iyiliği değil de ufak tefek sorunları köpürtüyoruz. Gençlik kollarımıza 10 genç zimmetliyoruz. Bu gençlere sahip çıkacaksın diyoruz. Görev verilir ve o görevi vatan bilinciyle yönetimimiz yerine getirir” dedi.

 

erzumlular-2.jpg

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.