Tüm kamu emekçilerinin  her kuruşa ihtiyacı var

Tüm kamu emekçilerinin her kuruşa ihtiyacı var

Gebze’de İlçe MEM öncülüğü, Eğitim Bir-Sen gözetiminde beş yıl süreli imzalanan banka promosyonunun güncellenmesi için ortak açıklamada bulunuldu: “Polis ve bu videoyu izleyecek Bakanlık yetkilileri dâhil kamu emekçilerinin her kuruşa ihtiyacı var.”

polisler-2.jpg

“Bütün kamu emekçileri adına da buradan söz söylemek istiyoruz. Bakın burada görev yapan Emniyet teşkilatının değerli mensupları da bir promosyon çıkmazının içindeler. Biliyoruz, Emniyet Müdürü de şu anda burada. Bakanlık yetkilileri de bu videodan bizleri izleyecek. Onlar adına da çağrıda bulunmak istiyoruz. Kamu emekçilerinin artık evlerine gelir girecek her kuruşa ihtiyacı var. Çünkü ekonomik şartlar artık çok zor. Lütfen kamu emekçileri sırtından bankaları zengin etme anlayışından vazgeçin. Herkesin hakkını herkese teslim edin. Yetkinizi kötüye kullanmayın diyoruz.”

imza-015.jpg

Gebze’de İlçe Milli Eğitim öncülüğünde, Eğitim Bir-Sen gözetiminde beş yıl süreli imzalanan; kamu emekçisinin hakkından tırpanlayarak bankaları daha da zengin  promosyonun güncellenmesi istemiyle Gebze’de dört sendika; Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Gücü-Sen ve Hürriyetçi Eğitim-Sen birleşti.

bulent-metin-006.jpg

Ortak basın açıklaması Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin ortak metin harici doğaçlamada konuştu ve açıklamayı haberimizin ilk paragrafındaki cümlelerle tamamladı.

ÇATIYA GİRMEDİLER

AMA DESTEĞE GELDİLER

kursad-turkcan.jpg

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki basın açıklamasına bugün (21 Eylül 2022 Çarşamba) 16.30’da yine İlçe Milli Eğitim önünde basın açıklaması yapacak Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu başkanı Kürşad Türkcan ve yöneticileri de katılarak destek verdi. Basın açıklamasının ön duyurusunda Türk Eğitim-Sen’in de çatıda olduğu vurgulanırken Başkan Türkcan çatıda olmadıklarını, metinde imzaları bulunmadığını ancak desteğe geldiklerini söyledi.

DAVET ETMEDİNİZ AMA GELDİM

masallah-erek.jpg

Eğitim Bir-Sen’in davet edilmediği açıklamaya İlçe Milli Eğitim binasındaki işi bittikten sonra dışarı çıkan Eğitim Bir-Sen üyesi, İnönü Ortaokulu Müdürü Maşallah Erek de geçiyorken uğrayıp destek verdi! İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasından çıkan Erek ilk önce Türk Eğitim-Sen heyeti ile sohbet ederken heyete ve hemen arkalarındaki Eğitim-Sen Gebze Şube eski Başkanı Güngör İrdem’e, “Bizi davet etmediniz ama geldim” dediği duyuldu.

serdar-ile.jpg

Erek bir süre Eğitim-Sen Gebze Şube eski yöneticilerinden Serdar Dikkatli ile de sohbet etti. Ortak metinde şunlar kaydedildi:

TEK TARAFLI FESHEDİLMELİ

birarada-038.jpg

“Bugün burada Gebze ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yapı Kredi Bankası arasında 13 Ocak 2020 tarihinde imzalanan 5 yıllık promosyon anlaşmasının çalışanlar aleyhine yarattığı sorunları anlatmak ve promosyon ücretlerinin güncellenmesini ya da bu haksız sözleşmenin tek taraflı feshedilmesini talep etmek için toplandık.

UYARIYA RAĞMEN

aciklama-005.jpg

İlçemizde yapılan ihale süreci yetkili sendika gözetiminde, İlçe Milli Eğitim’in öncülüğünde yapılmış olup o dönem yetkili sendika hariç tüm sendikaların ‘5 yıllık süre çok uzun’ uyarısına rağmen imza altına alınmış ve 4 bin 570 TL tek seferde peşin ödeme yapılarak yürürlüğe girmiştir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER DE YARARLANMALI

egitimsen-toplu-2.jpg

İhale sürecinde yetkili sendika hariç tüm sendikalar talep etmelerine rağmen süreçten uzak tutulmuştur. Yapılan promosyon ödemelerine ücretli öğretmenler dahil edilmemiştir. Bizler yeni protokolde ücretli öğretmenlerimizin de promosyon ödemesinden faydalanmasını istiyoruz.

SEYİRCİ KALDILAR

egitim-is-toplu.jpg

5 yıllık promosyon anlaşmasına karşı çıkan bizler ülkenin ekonomik gidişatını görüyor ve uzun sürede eğitim emekçilerinin büyük zararlara uğrayacağını öngörebiliyorduk. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkili sendika temsilcileri bu durumu gördükleri halde duruma seyirci kalmayı tercih etmişlerdir.

KARLARINI BÖLÜŞMEDİLER

Gelinen süreçte ülke genelinde üç yıllık promosyon anlaşmaları artık 30 bin TL’nin üzerine çıkmıştır. Bankaların kazançları katmerlenerek artarken, kamu emekçileri yüksek enflasyon altında ezilmektedir. TÜİK’in açıklamalarına göre ülkede yıllık enflasyon yüzde 80, Enag in ölçümlerine göre ise yüzde 181’dir. Bu yıl kamu emekçilerinin maaşlarına enflasyon oranında yapılan maaşları düşündüğümüzde bankaların hesaplarımız üzerinden kazançları öngörülemeyen derecede artış göstermesine rağmen, banka şubeleri bu kazançtan kamu emekçilerine vermeleri gereken payı önceden yapmış oldukları sözleşmelerin arkasına saklanarak vermemektedirler.

ÇALIŞANLARININ

HAKKINA SAHİP ÇIK

Gebze’de örgütlü eğitim sendikacıları olarak eğitim emekçilerinin talepleri doğrultusunda bir araya gelerek bu haksızlığa dur demek için buradayız. Buradan öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne bir çağrı yapıyoruz. Çalışanlarının haklarına sahip çık ve sözleşmede güncellemeye yanaşmayan, banka şubesi ile olan sözleşmeyi yarından tezi yok, tek taraflı fesih işlemlerini başlat.

Kamu emekçilerinin kazançları üzerinden yapılan bu ranta daha fazla izin verme.

YAPI KREDİ ŞUBESİNE:

SÖZLEŞMEDEN ÇEKİL

Banka şubesine sesleniyoruz: Kamu emekçilerinin haklarını sözleşme maddelerine sırtını dayayarak gasp etmeye çalışma, güncel sözleşmeleri dikkate alarak ek ödemeleri yap veya sözleşmeden çekil.

EĞİTİM BİR-SEN’E:

BARİ GÖLGE ETME

Son sözümüz de yetkili sendikaya. Sana verilmiş yetkiyi kötüye kullanıp kamu emekçilerini hem toplu sözleşme masalarında hem promosyon anlaşmalarında yüzüstü bıraktın. Bu süreçte gölge etme başka ihsan istemiyoruz.”

DARICA VE ÇAYIROVA’DA

BANKA ŞUBESİ ÖNLERİNDE

slogan-020.jpg

Başkan Metin; 26 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de Yapı Kredi Bankası Darıca Şubesi, 27 Eylül Salı günü saat 17.00’de Halk Bankası Çayırova Şubesi önündeki basın açıklamalarına da davette bulundu. Metin katılımcılara atfen, “Sizlerden beklentimiz bu eylemlere sahip çıkıp katılmanız. Çünkü sesimiz ne kadar gür çıkarsa o kadar güçlü oluruz” dedi.

dort-baskan.jpg

 

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, Hürriyetçi Eğitim-Sen Kocaeli Şube yönetim kurulu üyesi ve Gebze Şube Başkanı Melek Candemir, kısa adı Eğitim Gücü-Sen olan Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Gebze Şube Başkanı Hasan Akgül de Metin’in ardından söz alıp tepkilerini ifade etti. Başkanlar şunları söyledi:

KAMU EMEKÇİLERİ ADINA

GEBZE’DEN BÜYÜK BİR ADIM

eylem-bahadir-006.jpg

Eylem Bahadır: “Bugün burada gerçekten tarihi bir gün yaşanıyor. Yazdan bu yana eğitim emekçilerinin bizleri bir araya getirme çağrısına ve aynı zamanda işyerlerimizden gelen talepleri dikkate alarak bu buluşmayı gerçekleştirdik. Burayı büyüten, bunu yüreğinde hisseden herkese gerçekten teşekkür ediyoruz. Gebze’den kamu emekçileri adına büyük bir adım olduğunu düşünüyoruz. Ve ayrıca bu buluşma aynı zamanda kamuyu yönetenlere attıkları imzanın bir gün hesabını vereceğini, bu topraklarda da hesabın mutlaka sorulacağı hatırlatmasıdır. Bundan sonra da yanyana gelişlerimizi büyüteceğimiz umuduyla katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Yaşasın örgütlü mücadele, yaşasın sınıf dayanışması.   

İSTEDİĞİMİZDE BİR OLACAĞIMIZI

HERKESE GÖSTERİYORUZ

melek-candemir.jpg

Melek Candemir: Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugün biz de burada  Eğitim Gücü-Sen olarak görevimizin başında, tüm emekçi öğretmenlerin yanındayız. Ve istediğimizde bir olabileceğimizi herkese gösteriyoruz. Teşekkür ediyorum. Mücadelemiz devam edecek. Tüm öğretmenler artık yalnız olmadıklarını fark edecek bundan sonra.”

KİMSENİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ

hasan-akgul.jpg

Hasan Akgül: “Haklarımız için bir araya gelecek, bütün sendikalarla birlik olacağız. İri olacağız, diri olacağız. Bundan sonra her ortamda inşallah bu birlikteliği sağlayarak kendimizi de, öğretmen arkadaşlarımızın hakkını da kimseye yedirmeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.