“Tüm kadın cinayetlerini kınıyoruz!”

“Tüm kadın cinayetlerini kınıyoruz!”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Barış İnce, “Azra Gülendam Haytaoğlu’nun katledilmesini ve tüm kadın cinayetlerini kınıyoruz” dedi.

Antalya'da, 5 gündür kendisinden haber alınamayan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun uğradığı cinsel saldırı sonrası vahşice katledilerek ölü bulundu. Yaşanan olayla ilgili olarak TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Barış İnce basın açıklamasında bulundu. Barış İnce yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz gün Konya’da ırkçılık yüzünden katledilen aileden de 4 kadının yaşam hakkı elinden alınmıştır. Özgecanların unutulmadığı ülkemizde gün geçmiyor ki kadın cinayetlerine bir yenisi eklenmesin.”

“KADIN CİNAYETLERİNİ NEFRETLE KINAMAKTAYIZ”

Evrilmek istenen ‘Yeni Türkiye’, kadınların sürekli olarak aşağılandığı, ikincilleştirmenin sistematik hale getirildiği, kadın cinayetlerinin katlanarak arttığı, kadın bedeninin, kimliğinin ve emeğinin bir bütün olarak sömürüldüğü, nesneleştirildiği, kadın cinayetlerinin ve toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin arttığı; ülke haline gelmiştir. TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu olarak; TMMOB a bağlı bir Odanın Antalya Şube Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu utançla öğrendiğimiz katil zanlısının en ağır biçimde cezalandırılması için her türlü çabayı göstereceğiz. Azra Gülendam Haytaoğlu’nun katliamını ve bütün kadın cinayetlerini nefretle kınamaktayız. TMMOB yöneticileri ve üyeleri olarak kadın mücadelesinin içerinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.