Tüm işgallere denetim geliyor!

Tüm işgallere denetim geliyor!

Gebze Küçük Sanayi Sitesi’ndeki yeşil alan işgali, Gebze Belediye Meclisi’nde yine gündeme geldi. Başçiftçi, Büyükgöz’ün “Hasköy’de de işgal var” çıkışını yalanlarken Büyükgöz, tüm işgaller için denetim uygulayacaklarını söyledi

Gebze Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz aylarda CHP Grubu tarafından Gebze Küçük Sanayi Sitesi içinde yeşil alana dair işgal gündeme getirilmiş, Başkan Büyükgöz konuyla ilgileneceklerini söylemesine rağmen bir girişimde bulunmamıştı. Gebze Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi ve Hasköy Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Başçiftçi, konuyu gazetemiz aracılığıyla bir kere daha gündeme getirirken işgalde bulunan şahsın şikâyeti üzerine polis merkezinde ifade vermiş, aynı konuya dair Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz geçen haftaki basın toplantısında sorumuz üzerine Hasköy Sanayi Sitesi’nde de yeşil alan işgallerinin olduğunu ve site yönetiminin o işgallere sessiz kaldığını söylemişti.

HALA CEVAP VERİLMEDİ

Büyükgöz’ün basın toplantısındaki o sözlerine Halil İbrahim Başçiftçi, Gebze Belediye Meclisi’nin ocak ayı olağan toplantısının sonunda, söz alarak yanıt verdi. Başçiftçi, Hasköy Sanayi Sitesi’nin hiçbir yerinde işgal olmadığını belirtip, “Bizim de önergemiz küçük sanayi sitesi içinde değil, küçük sanayi alanı olan bir bölgedeydi. Önergemize de hala cevap verilmedi” dedi. Başçiftçi, Hasköy Sanayi Sitesi içindeki yeşil alanların temizlik ve bakımını kooperatif olarak kendilerinin gerçekleştiğini, belediyeden hiçbir hizmet almadıklarını söyledi.

TÜM İŞGALLERİ DENETLEYECEĞİZ

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise Gebze Küçük Sanayi Sitesi’ndeki söz konusu yer için hukuki işlemin başladığını, gereken kontrol ve denetimin yapılacağını tekrarladı. Büyükgöz, “Diğer konuda ise o zaman Hasköy Sanayi Sitesi içindeki tüm işgalleri biz denetleyeceğiz. Ve site yönetimiyle beraber kaldırılmasını sağlayacağız. Bu konuda site yönetiminin iradesini beyan etmiş oluyorsunuz. Site içindeki tüm yeşil alan işgallerini kaldırıp yeşillendirmeye yönelik bakım onarım çalışmalarını da belediye olarak biz üstlenmiş olacağız.

İŞGAL VAR YOK DEMİYORUM!

Büyükgöz, Başçiftçi’nin Hasköy Sanayi Sitesi’nde işgal olmadığını tekrarlaması üzerine ifade değiştirip, “İşgal var veya yok demiyorum. Şayet işgal varsa kaldıracağız. Bu kaldırma işlemini de Hasköy Sanayi Sitesi yönetimiyle beraber gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

BELEDİYE MÜDAHALE EDEBİLİR

CHP Grup Sözcüsü Avukat Saide Arslan Çalışkan da aynı kararlılığı Gebze Küçük Sanayi Sitesi’nde önerge verdikleri yeşil alanla ilgili de beklediklerini belirtip, “Çünkü önergeyi verdiğimiz zaman sadece beton dökülmüştü, sonra etrafı çevrilip içerisine bir konteyner konuldu. Hukuki süreç ayrı konudur. Belediye olarak cezalandırılması için şikâyet edersiniz ama varsa bir müdahale, bunun mennini belediye yapabilir. Hukuka götürmeye gerek yok” diye konuştu. Gebze’nin bütün yeşil alanlarının işgallerinin önlenmesi konusunda belediyeden gereken hassasiyeti göstermesini beklediklerini kaydeden Çalışkan, “Belediyenin gerekeni zamanında yapmamasından ötürü biz bir de kamu alanına girip tecavüz ettiğimiz gerekçesiyle ifade veriyoruz” diye konuştu.

BEŞ METRE ÇEKMELERİ

CHP’li Halil İbrahim Başçiftçi beş metre çekme konusunun da üzerine gidilmesi gerektiğini belirtirken Başkan Büyükgöz,  “Bölgedeki üç sanayi sitesi dâhil olmak üzere bir çevre planı için süreç başlatacağız. Hasköy için dediğimizi oralar içinde yapacağız” diye yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.