Tüm hastaneler salgın hastalarını tedavi edecek

Tüm hastaneler salgın hastalarını tedavi edecek

Koronavirüs pandemisinin giderek artması ile birlikte Kocaeli’de 3 referans hastane dışında özel, üniversite ve diğer kamu hastaneleri de salgın hastası tedavisine başladı.

ÖZEL HASTANELERDE DAHİL

 Koronavirüs pandemisinin başlaması ile birlikte Sağlık Bakanlığı kamu ve özel tüm hastaneleri salgın  hastanesi ilan etti. Ancak hastaların kontrollerinin tek elden olması için Kocaeli’de referans hastaneler oluşturuldu. Ancak her geçen gün artan sayılar ve referans hastanelerde iş yoğunluğu nedeniyle artık tüm kamu ve özel hastanelerde salgın  hastası tedavi edilmeye başlandı.

Koronavirüs ile mücadelede ilk etapta Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, SEKA Devlet, Derince ve Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanelerini referans hastane haline getirdi. Koronavirüs hastaları bu üç hastanede tedavi edilirken, artan hasta sayısı ve iş yoğunluğu nedeniyle tüm hastanelerin hasta almasının önü açıldı. Kocaeli’de şu anda tüm kamu, üniversite ve özel hastanelerde koronavirüs hastaları tedavi ediliyor. Ancak yoğunluk hala 3 referans hastanede.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.