Tüm Emekli-Sen’den Ankara mitingine çağrı

Tüm Emekli-Sen’den Ankara mitingine çağrı

Tüm Emekli-Sen ve Emekliler Dayanışma Sendikası, 16 Nisan’da Ankara’da Büyük Emekli Mitingi düzenliyor. Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek miting için çağrıda bulundu

Emekliler, 15-16 Nisan günlerinde Türkiye’nin beş tarafından Ankara yürüyüşü ve büyük Ankara mitingi düzenliyor. Tüm Emekli-Sen ve Emekliler Dayanışma Sendikası tarafından düzenlenecek miting için tüm emekli kuruluşlarına, EYT’lilere, emek ve demokrasi güçlerine çağrıda bulunuldu.

 

İSTANBUL KOLU

 

buyuk-emekli-mitingi.jpg

 

Yürüyüşün İstanbul kolu 15 Nisan Cuma günü saat 10.00’da İstanbul’un Esenyurt İlçesi’nde Havana Parkı’ndan Halil Akkanat Lisesi önüne kadar sürecek ve yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleşecek. 11.30’da Tüm Emekli-Sen Küçükçekmece Temsilciliği’nde, 13.00’te Kadıköy’de yürüyüş ve basın açıklamasının ardından Ankara yolculuğu başlayacak. Miting, 16 Nisan Cumartesi günü saat 14.00'te Anıtpark'ta düzenlenecek.

 

TALEPLER

 

Emekliler akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamlarının geri alınmasını, bayram ikramiyelerinin dört maaşa yükseltilmesini, toplu sözleşmeli sendika hakkının verilmesini talep edecek.

 

BAŞKAN YÜKSEK’TEN ÇAĞRI

 

Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, yürüyüş ve Büyük Ankara mitingi için, “Emeklilerin sorunları artarak büyüyor” başlığıyla yaptığı katılım çağrısında şu görüşlere yer verdi:

 

“Emeklilerin yaşam koşulları günden güne kötüleşiyor.

 

Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar, yüzde 100’lerle üzerimize üzerimize geliyor.

 

Çarşı pazar çıkılacak gibi değil, isyandayız, geçinemiyoruz.

 

Hak kayıplarımız sürüyor. Maaşlar kademeli olarak düşürülüyor. İntibak Yasası çıkarılmadığından maaşlar arasındaki farklar büyüyor. Sağlık alanında muayene, ameliyat, ilaç, tahlil can yakıyor.

 

TÜM DENGELERİ DEĞİŞTİRİRİZ

 

Tüm bunların emekliler, emekçiler lehine düzeltilmesi, muhalefet güçlerinin tutumuna, birleşik mücadelesine ve direnme gücüne bağlıdır.

13.5 milyon emekli ve 5.5 milyon EYT’liden oluşan bir topluluğuz. Biz istersek tüm dengeleri değiştirebiliriz. Artık bıçak kemikte. Örgütlenmekten başka çaremiz yoktur.

Bizleri açlığa, suskunluğa mahkum edemeyeceksiniz. Çünkü biz fabrikada işçi, tarlada çiftçiyiz. Sınıfta öğretmen, derste öğrenciyiz. Evde ev emekçisi, çarşıda küçük esnafız. Doğuda Kürt, Avrupa’da Türk, Amerika’da siyahız. Biz hayatın ta kendisiyiz.

Tasarruf değil, zamlar geri alınsın istiyoruz. İnsanca yaşanacak bir ücret istiyoruz. Toplu sözleşmeli sendika istiyoruz. Tüm emek ve demokrasi güçlerini yürüyüş ve mitingimize katılmaya çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.