Tüm Emekli-Sen yoluna Yüksek ile devam ediyor

Tüm Emekli-Sen yoluna Yüksek ile devam ediyor

Tüm Emekliler Sendikası Gebze Şubesi’nin ikinci olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden Cemil Yüksek seçildi.

Tüm Emekliler Sendikası Gebze Şubesi’nin ikinci olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden Cemil Yüksek seçildi. BİLKAR Genco Erkal Sahnesi’nde gerçekleşen kongrede seçime Cemil Yüksek başkanlığındaki tek liste ile gidildi. Şubenin Cemil Yüksek başkanlığındaki yürütme kurulu Mevlüt Çiftçi, Recai Özel, Cemal Erken, Fehmi Tazegül, Eşref Gürsoy ve Selçuk Ülkü’den oluştu.
KONGRE DİVANI 
Kongrede divan BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli başkanlığında Cumhuriyet Kadınları Derneği Çayırova Şube Başkanı Emine Özcan ve CHP Çayırova İlçe eski sekreteri Osman Türk’ten oluştu. Divan oluşumunun ardından emek mücadelesinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Divan Başkanı Serdar Dikkatli, Tüm Emekliler Sendikası’nın çok ciddi bir süreçte kongrelerini gerçekleştirdiğini belirtip kapitalizm karşıtı mücadeleye çok sayıda rengin katılması gerektiğini kaydetti.
HUKUKİ ENGEL KALMADI 
Tüm Emekliler Sendikası Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek çalışma raporunu okurken ülkemizde emeklilerin geleceğinin, bir kişinin iki dudağının arasında olduğunu söyledi. Emeklilerin çoğunun açlık sınırının altında maaş aldığına dikkat çekti. Türkiye’de emeklilerin sendika kuramayacağına dair yargılamanın lehlerine sonuçlandığını ve önlerinde hiçbir hukuki engel kalmadığını belirten Yüksek sendika olarak “Parasız ulaşılabilir nitelikli sağlık hizmeti”, “Toplu taşımadan ücretsiz yararlanma”, “İntıbak” gibi taleplerinin sendikanın kuruluşundan bugüne sürdüğünü belirtti. 
105 ÜYEMİZ VAR 
Gebze Bölgesi’nde 170 bin kadar emekliye karşın şubenin üye sayısının 105 olduğuna işaret eden Yüksek tüm üyeleri, yeni üye kazandırma çalışmalarına davet etti. Yüksek ayrıca kimseyi yönetmek gibi bir amaçlarının olmadığını, şubenin her üyesinin yürütme kurulu üyesi özelliği taşıdığını belirtip tüm katkı ve önerilere açık olduğunu söyledi.
OY BİRLİĞİYLE
Cemil Yüksek’in ardından şubenin mali raporu ve denetleme kurulu raporu Refik Köksal tarafından okundu. Her üç rapor da oy birliğiyle onaylandı. Tüm Emekliler Sendikası Gebze Şubesi’nin kongresinde yürütme kurulu, denetleme kurulu, disiplin kurulu üyeleri ile üst kurul delegeleri seçildi: 
YÜRÜTME KURULU
Cemil Yüksek (Başkan), Mevlüt Çiftçi, Recai Özel, Cemal Erken, Fehmi Tazegül, Eşref Gürsoy, Selçuk Ülkü
Efendi Doğru, Aşur Bayraklar, Savaş Yılmaz, Hüsamettin Şahinkaya, Şenel Bakıcı, Recep Karadeniz, Murat Ozan
DENETLEME KURULU
Selahattin Sağdur, Ali Ekber Doğan, Mehmet Ateş
Ertuğrul Yavuz Kalyoncu, Pamuk Sağdur, Mehmet Meşebaşı
DİSİPLİN KURULU
Remzi Kaya, Cafer Akkemik, Aktan Uslu
Muhittin Erdoğdu, Mustafa Bakırcı, İsmail Kurt
ÜST KURUL DELEGELERİ
Cemil Yüksek, Ali Özdemir, Veysel Şimşek, Eşref Gürsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.