TUJK GTÜ'de toplandı

TUJK GTÜ'de toplandı

Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu (TUJK) 2022 Yılı Bilimsel Toplantısı Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

TUJK 2022 Yılı Bilimsel Toplantısı Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Harita Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde GTÜ Kongre ve Kültür Merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantının açılış törenine Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği (TUJJB) Başkanı ve Harita Genel Müdürü Tuğgeneral Hurşit AĞIRCAN, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasari Çelebi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) YK Başkanı Ali İpek, Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu (TUJK) Başkanı Dr. Müh. Alb. Ali İhsan Kurt,  GTÜ Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Kavzoğlu, TUJK 2022 Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Özer Yiğit, akademisyenler, öğrenciler ve ilgili kurum kuruluş temsilcileri katıldı.  

48 BİLİMSEL SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye jeodezi topluluğunca güncel jeodezik konuların tartışılabilmesine ve topluluk arasında fikir alışverişinde bulunulmasına olanak sağlayan Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu (TUJK) Bilimsel Toplantısı'nın bu yıl ki sloganı “Jeodezide Gerçek Zamanlı Uygulamalar" olarak belirlendi. Bu çerçevede Referans Koordinat Sistemleri, Gravite Alanı, Jeodinamik, Konum Belirleme ve Uygulamalar ve Jeodezide Gerçek Zamanlı Uygulamalar temalı oturum başlıkları altında 41 sözlü 7 poster olma üzere 48 bilimsel sunum gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı TUJK 2022 Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Özer Yiğit yaparak, toplantı hakkında bilgi verirken Jeodezi bilimindeki güncel gelişmelere, jeodezide gerçek zamanlı uygulamalara ve diğer disiplinlere olan katkısına değindi.

MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

GTÜ Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Kavzoğlu ise konuşmasında üniversite ve Harita Mühendisliği bölümü hakkında bilgiler aktardı. TUJK çatısı altında bugüne kadar yapılan toplantılar hakkında bilgileri TUJK Başkanı Dr. Müh. Alb. Ali İhsan Kurt konuşmasında yer verirken ulusal jeodezi programından bahsetti. Bir diğer konuşmacı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali İpek ise "jeodezi bilimine yönelik farkındalığın bu tür toplantılarla arttırılması gerektiğini ifade ederken Harita Mühendisliği eğitiminin önemi, eğitim ve öğretimin sorunlarına değindi. GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasari Çelebi, gerçek zamanlı uygulamalardan söz ederek, toplantının GTÜ’de olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

ULUSAL ANLAMDA ÖNEMİNİN ALTINI ÇİZDİ

Uluslararası ve ulusal Jeodezi ve Jeofizik birlikleri ve çalışmalarından bahseden Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği (TUJJB) Başkanı ve Harita Genel Müdürü Tuğgeneral Hurşit Ağırcan, komisyon toplantıları sonrasındaki bilgi paylaşımlarının ulusal anlamda öneminin altını çizdi.  Açılış konuşmalarının ardından TUJK 2022 Ödülleri protokol tarafından; Bilim Ödülü İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Gazioğlu'na, Hizmet Ödülü Karadeniz Teknik Üniversitesi Emekli Prof. Dr. Ergün Öztürk'e ve Teşvik Ödülü İstanbul Teknik Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Mustafa Serkan Işık'a verildi. Toplantı boyunca kongre merkezi fuaye alanında firmalar stant açarak ürünlerini sergilediler. Açılış konuşmaları sonrasında fotoğraf çekimi gerçekleştirildi ve ardından teknik oturumlar gerçekleştirildi.   

Haber: Hanifi SURUN

 

manset-2-397.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.