TÜİK’i Kocaeli Valiliği önünde protesto ettiler

TÜİK’i Kocaeli Valiliği önünde protesto ettiler

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri Kocaeli Valiliği önünde TÜİK’i protesto etti.

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri ‘Rakamlar yalan. Yoksulluk gerçek’ sloganıyla Kocaeli Valiliği önünde bir araya geldi. Eyleme CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve yönetimi, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan ile sendika temsilcileri katıldı. BES Kocaeli Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Karstarlı tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Tarihimizin en karanlık, en zorlu süreçlerinden birisini yaşıyoruz. Akaryakıt ürünlerinden gıdaya, doğalgazdan elektriğe, ekmekten suya devam eden zam sağanağında bir gün aldığımızı ertesi gün aynı fiyattan alamaz hale geldik. Siyasal iktidarın ısrarla sürdürdüğü yanlış ekonomi politikalarının bedelini emekçiler olarak hepimiz ödemeye devam ediyoruz.

 

“FİYAT LİSTESİ İLK DEFA AÇIKLANMADI”

 TÜİK vasıtası ile açıklanan verilere göre, Ali Cengiz oyunları ile takla attırılan rakamlara rağmen resmi enflasyon, halkın maruz bırakıldığı gerçek hayat pahalılığı ile ilgisi olmayan masa başı sanal rakamlarına, enflasyonu düşürmek için başvurulan hilelere rağmen son 24 yılın en yüksek oranına çıkmıştır. TÜİK 2003 yılından bugüne 400’u aşkın mal ve hizmetten oluşan madde sepeti ve ortalama madde fiyat listesini ilk defa geçen ay açıklamamıştır. Yani Enflasyonu Düşük Göstermedeki Son Oyun: ‘Sepetsiz Enflasyon’dur. Enflasyon rakamları, hangi mal ve hizmette ne kadar artış olduğunu gösteren sepet açıklanmadan kamuoyu ile paylaşılmıştır. Böylece zaten en başından beri şaibeli olan resmi enflasyon verileri inandırıcılığını tamamen kaybetmiştir.

 

“SES ÇIKARIYORUZ”

Kamu özel sektör fark etmeksizin tüm ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır. Enflasyon farkını zam diye anlatanlara sözümüz enflasyon farkı zam değildir. Bizlere kölelik koşullarını, yoksulluğu sefaleti dayatanlara karşı herkesi emeğin birleşik mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz. Bu ülkenin emeği ile geçinen yüzde 99’u olarak bizler her geçen gün daha fazla yoksullaşmaya devam ediyoruz. TBMM’de görüşülmekte olan ek bütçenin yükünün vergilerin katmerli hale getirilerek emekçilerin sırtına yüklenecek olmasına ses çıkarıyoruz. Haziran ayı enflasyon rakamı (oranı) açıklanmadan TÜİK’i sanal değil gerçek rakamları açıklamaya çağırıyoruz” dedi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.