TÜGVA’yı Dilovası’nda yargı da durduramadı

TÜGVA’yı Dilovası’nda yargı da durduramadı

Eğitim-Sen Gebze’nin iddiasına göre; açılımı Türkiye Gençlik Vakfı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda yer aldığı TÜGVA ülkemiz gençliğine, Dilovası MEM seyirciliğinde yargı kararı çiğneyerek “örnek” oldu!

Türkiye’de güvenilirliğini kaybeden adalet anlayışına bir darbe de şayet Eğitim-Sen Gebze’nin iddiaları yalanlanmazsa üstelik MEB’e bağlı Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü zemininde, üstelik açılımı Türkiye Gençlik Vakfı olan; Partili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda yer aldığı TÜGVA tarafından vuruldu.

İDDİALAR DOĞRUYSA

ADALET BÖYLE ÇİĞNENDİ

TÜGVA, MEB ile imzaladığı protokole dair Eğitim-Sen’in yargıya başvurmasının ardından mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen mahkeme kararını çiğneyerek Dilovası’nda; İlçe Milli Eğitim’in adeta himayesinde eğitim verip ülkemiz adaletini çiğnedi.

https://www.birgun.net/haber/meb-ile-tugva-arasindaki-protokole-danistay-dan-durdurma-319320

Eğitim-Sen Gebze Şubesi tarafından yapılan bu açıklamada çağrıda bulunulan Cumhuriyet Savcılığı’nın harekete geçip geçmeyeceği merak konusu. Konuya dair yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

19 ŞUBAT’TA SEMİNER DÜZENLENDİ

“MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 25 Ağustos 2020 tarihli ve 11238870 sayılı yazısı dayanak gösterilerek, TÜGVA Dilovası İlçe Temsilcisi Halil Turgut'un Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazısı üzerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 19 Şubat 2021 Cuma günü saat 20.00'de 12. sınıflara dönük Zoom dijital platformu üzerinden "Sınav Stresi ve Motivasyon" konulu seminer faaliyeti planlanarak, gerekli duyuru yapılması yönünde okullara yazı gönderilmiştir.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİMİŞTİ

Sendikamız, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında imzalanan protokol doğrultusunda, ortaokul ve liselerde Medeniyet ve Düşünce Kulübü’nün kurulması ve danışman hoca atanmasına ilişkin, 26 Mart 2019 gün ve 6196306 sayılı işlemi ile bu işlemin dayanağı olan MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile TÜGVA arasında imzalanan protokol ile bu protokol kapsamındaki faaliyetler için MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 18 Ocak 2018 gün ve 1285833 sayılı işlemiyle öngörülen Resmi/Özel Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumları “Değerler Eğitimi ve Sosyal Etkinlikler” Usul ve Uygulama Esaslarının iptali ve öncelikle yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açmıştı.

MEB ile TÜGVA arasında imzalanan protokole karşı sendikamızın açtığı dava sonucu “yürütmeyi durdurma” kararı verilmiştir.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MAHKEME

KARANINI HİÇE SAYDI

Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mahkeme kararını okullara gönderdiği yazı ile hiçe sayması üzerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ile makamında yüz yüze görüşme yaparak yukarıda belirttiğimiz durumu paylaşmış, yapılması planlanan faaliyetin hukuka aykırı olduğunu belirtmiş, yazılı dilekçemizi sunmuş olmamıza rağmen etkinlik iptal edilmemiştir

Ayrıca, yapılan etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay'da katılmıştır. Yani mahkeme kararını tanımamıştır.  Mahkeme kararlarına uymamak da bir suçtur. Bu açıklamaya binaen Cumhuriyet Savcılığı’nın da gerekli işlemleri yapacağını düşünmek istiyoruz.

Burada önemli bir soru karşımızda durmaktadır: Kamu görevlileri görevlerini neye dayanarak yapacaktır?

Kanunlara, Anayasa'ya göre mi?

Siyasî yakınlık ya da ihtiyaçlarına göre mi?

MURAT BALAY KAMU

KABİLİYETİNİ KAYBETTİ

Kamu görevlilerinin kendilerine verilmeyen yetkiyi kullanması, yürütülen görevi kamu görevinden uzaklaştırır. Yazılı ve sözlü uyarı yapılmasına rağmen etkinliğin yapılma sebebi, söz konusu vakıfla düşünsel ve siyasi yakınlıktır. Bu davranışıyla Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay kamu hizmeti görevi kabiliyetini kaybetmiştir. Kendisine önerimiz, kamu yöneticiliği görevinden istifa ederek siyasi ve düşünsel olarak yakın olduğu vakıf ya da siyasi partilerde çalışmasıdır.

KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ

Ayrıca, okullaşma politikasından, müfredat değişimine, sınav sistemi değişikliklerine, okul öncesi eğitim kurumlarından yükseköğretim kurumlarına imzalanan protokoller ve iş birlikleriyle eğitimi Ensar'lara, TÜGVA’lara devretmeye çalışan karanlığa teslim olmayacak, laik eğitim mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

DEĞERLER EĞİTİMİ ALTINDA

EĞİTİMİN DİNSELLEŞTİRİLMESİDİR

Mahkeme kararlarına rağmen yaşama geçirilmeye çalışılan TÜGVA protokolü; Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitim ve öğretim hizmetini devlet adına yürütmesi, gözetim ve denetim sorumluğunu ortadan kaldırıcı niteliktedir ve değerler eğitimi adı altında eğitimi dinselleştirmeye yöneliktir.

Eğitim Sen olarak, eğitimi dinselleştirmeye ve kamusal eğitimi işlevsizleştirmeye dönük söz konusu protokoller sonlandırılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi, konu ile ilgili gerekli yasal işlemin başlatılacağını kamuoyu ile saygıyla paylaşırız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.