TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi seferini tamamladı

TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi seferini tamamladı

TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi, ilk seferini önceki gün tamamlayarak İzmir Alsancak Limanı’na döndü.

30 Ekim 2020 tarihinde, Sisam Adası ile Kuşadası Körfezi arasındaki bölgede meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından, bu bölgedeki deprem tehlikesini ortaya koymak ve fay hatlarını incelemek üzere TÜBİTAK koordinasyonunda oluşturulan Türkiye Deprem Platformu’nun “Kuşadası Körfezi İçindeki Fayların Depremselliğinin ve Aktif Tektonik Özelliklerinin Yüksek Çözünürlüklü Deniz Tabanı Ölçümleri ile Belirlenmesi Projesi” kapsamında 31 Mayıs 2021 tarihinde sefere çıkan TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi, ilk seferini önceki gün tamamlayarak İzmir Alsancak Limanı’na döndü. TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi’nin mürettebatını ve bilimsel ekibi, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal karşıladı.

İKİ HAFTA BOYUNCA İNCELEDİ

Proje Yürütücüsü İTÜ Doğu Akdeniz Oşinografi ve Limnoloji UY-GAR Merkezi’nden Dr. Öğretim Üyesi Gülsen Uçarkuş, Dokuz Eylül Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Derman Dondurur ve İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü’nden Doç. Dr. Denizhan Vardar ile birlikte sefer hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Hasan Mandal, karadaki fay hatları hakkında bilgi sahibi olduğunu ancak, Sisam Adası ile Kuşadası Körfezi arasındaki deniz bölgesindeki fayların incelenmesi gerektiğini ifade etti. TÜBİTAK MAM, İstanbul Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile birlikte AFAD, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı da dahil olmak üzere, sürecin ilgili tüm paydaşlarının bir araya gelerek TÜBİTAK koordinasyonunda Deprem Platformu kurulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Mandal, bu platform kapsamında yürütülen proje ile TÜBİTAK MARMARA Gemisinde, iki hafta boyunca, bölgedeki fayların depremselliğine, bölgenin aktif tektonik özelliklerinin çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti.

İKİNCİ SEFERDE YOL HARİTASI ÇIKARTILACAK

Sefer süresince batimetrik analizler yapıldığını, akustik verilerle ölçümler yapıldığını ve bölgenin haritasını çıkarmak için gereken tüm ön bilgilerin elde edildiğini kaydeden Prof. Dr. Mandal, bu bilgilerin çok kıymetli olduğunu, ilk kez elde edilen bilgiler olduğunu belirtti.

Elde edilen bilgilerin ilgili üniversitelerin rektörleri ve yöneticileriyle de paylaşıldığını dile getiren Prof. Dr. Mandal, şöyle devam etti: “Bu seferde yapılan çalışmalar, hem ulusal karasularımızda hem de uluslararası kara sularında yapılan ilk çalışmaydı. Elde edilen bilgilerle şimdi bu bölgeyi çok daha yakından tanıyoruz. Hızlı bir çalışma yapılacak, haritalandırma çalışmaları yapıldıktan sonra, ikinci sefere çıkılacak. Orada da karotlarla numuneler alınacak. Yaşlandırma yöntemiyle, geçmişte hangi deprem aralıkları bu bölgede gerçekleşmiş ve geleceğe doğru da bize nasıl bir yol haritası çıkaracağını görmüş olacağız. Bunların tümünü kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

İKİNCİ SEFERDE NELER OLACAK?

Uçarkuş, TÜBİTAK MARMARA Gemisi’nin ikinci deprem seferinde, aktif fayların civarından karotlarla jeolojik örnekleme yaparak, geçmişte meydana gelmiş depremlerin daha önce bahsedilen katmanlardaki deformasyonlarının tespit edileceğini belirtti. Karotlarda buna özel çökelimlerin tespit edileceğini ve radyometrik yöntemlerle de bir yaşlandırmaya gidileceğini ifade eden Uçarkuş, “Dolayısıyla bu fayların ürettiği depremlerle ilgili, depremsel döngüyle ilgili hep beraber önemli bilgisel bulgular elde etmeyi amaçlıyoruz. İzmir ve bölgesinin depremselliğini belirleyebilmek için yeni bir veri seti oluşturacak. Bu anlamda gerçekten heyecanlıyız” diye konuştu.

Haber: Anıl Coşkun Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.