TÜBİTAK MAM ve TAGEM AR-GE    İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirdi

TÜBİTAK MAM ve TAGEM AR-GE İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirdi

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) arasında 31 Mart 2021 tarihinde Ar-Ge İş Birliği Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; TAGEM Genel Müdürü Dr. Nevzat BİRİŞİK, TÜBİTAK MAM Başkanı V. Dr. Osman Okur, TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Aydın, TÜBİTAK Başkan Danışmanı Doç. Dr. Şiir Kılkış, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Özsoy, TAGEM Daire Başkanları ile TÜBİTAK MAM Enstitü Müdür ve Müdür Yardımcıları katılım sağladı.

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren TAGEM Genel Müdürü Dr. Nevzat BİRİŞİK, TÜBİTAK MAM iş birliğinin yol haritasının çizilmesi için bir araya gelindiğini ifade etti.

TÜBİTAK MAM Başkanı V. Dr. Osman OKUR konuşmasında, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL önderliğinde başlatılan iş birliğinin sürdürülmesinin hedeflendiğini vurguladı.

TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan AYDIN, projelerin detaylarını görüşecek TAGEM ve TÜBİTAK katılımcılarının bir arada bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu toplantının amacının TÜBİTAK MAM ve TAGEM Enstitülerinin iş birliğinde gerçekleştirilecek projelerin değerlendirilmesi ve atılacak adımların belirlenmesi olduğunu belirtti.

TAGEM’İN 2023 HEDEFLERİ

Doç. Dr. İlhan AYDIN tarafından gerçekleştirilen TAGEM tanıtım sunumu kapsamında; Araştırma Enstitü faaliyetleri, projeler ve yayınlar hakkında bilgiler verildi. TAGEM’in 2023 hedefleri anlatılarak, ticarileştirilen ürünler hakkında bilgi aktarıldı.

TAGEM sunumu sonrasında, TÜBİTAK MAM Başkanı V. Dr. Osman OKUR, TÜBİTAK MAM‘ın kabiliyetleri, alt yapısı ve nitelikli insan kaynağı hakkında bilgi veren tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Enstitüler özelinde işbirliği yapılabilecek konulara değindi.

TÜBİTAK MAM sunumu akabinde, TÜBİTAK MAM Enstitüleri proje önerilerini içeren sunumlarını gerçekleştirdi. Projeler TÜBİTAK ve TAGEM yetkilileri tarafından değerlendirildi.

glr_2_5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.