TÜBİTAK MAM denizcilik eğitimi projesi imzaladı

TÜBİTAK MAM denizcilik eğitimi projesi imzaladı

“Denizcilik Eğitimini Geliştirme Fizibilite Projesi” T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) arasında sözleşme imzalandı.

Proje imza töreni TÜBİTAK MAM Başkanı V. Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, TÜBİTAK MAM İş Geliştirme ve Sanayileştirme Başkan Yardımcısı Dr. Osman Okur, TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanı Gökhan Yetkin, TÜBİTAK MAM ÇTÜE Müdürü Dr. Selma Ayaz, ÇTÜE Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Haldun Karan, Kıdemli Başuzman Araştırmacı Dr. Eren Özsu ve Başuzman Araştırmacı Aslı Süha Günay ile DGM’den Uzmanların katılımlarıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, insan kaynaklı denizyolu kazalarının azaltılması doğrultusunda teorik ve pratik eğitimlerin verileceği modern bir eğitim merkezinin oluşturulması vizyonu ile hâlihazırda yurt dışında icra edilmekte olan eğitimlerin yurt içinde gerçekleştirilmesi sağlanacak.

12 AY SÜRECEK

Bu etüd-fizibilite projesi ile ulusal ölçekte denizcilerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunulması, gemi insanlarının uygulama kapasitelerinin arttırılması için ihtiyaç duyulan eğitimlerin gerçekleştirilmesi ve yetişmiş iş gücü kapasitesi ile acil durumlara karşı hazırlıklı olunmasının amaçlanıyor. Bu amaca ulaşılması yönünde 4 temel hedef belirlendi. Eğitim gemisi ve sanal eğitim gemisi başta olmak üzere gemi insanı eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi. Klavuz kaptan model gemi destekli eğitim merkezinin oluşturulmasına yönelik fizibilite çalışmalarının gerçekleştirilmesi. “Yangın Eğitim” ve Denizde Canlı Kalma Eğitim” ünitelerinden oluşacak bir “Denizde Emniyet Eğitim Merkezi”nin kurulmasına yönelik fizibilite çalışmasının yapılması. Denizciliğe ilginin ve sevginin küçük yaşlarda sağlanması amacıyla mobil “Denizcilik Eğitim Ünitesi” fizibilite çalışmasının gerçekleştirilmesi. 12 ay sürmesi planlanan projede, akademik olarak denizcilik eğitimi veren üniversitelerde görev yapmakta olan uzmanlar ile birlikte fizibilite etüdü ve maliyet analizi konularında yetkin paydaşlar ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi araştırma personeli görev alıyor.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

 

manset-2-142.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.