TÜBİTAK İNNOFOOD projesi   Gebze’de yapılacak

TÜBİTAK İNNOFOOD projesi Gebze’de yapılacak

TÜBİTAK İNNOFOOD projesi soğuk hava depoları Gebze’de yapılacak, proje 36 ay sürecek.

 

TÜBİTAK MAM tarafından desteklenen, Eurecna S.p.A, EDUSER, GIZ ve Crescendo konsorsiyumu tarafından teknik destek verilmekte olan “Gıda Sektörünün Bölgesel Rekabet Gücünün Artırılması için Araştırma ve İnovasyon Tesislerinin Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi (INNOFOOD) ile kalkınmada öncelikli bölgeler olarak tanımlanan 12 Düzey II bölgesinde (Ankara'nın doğusu) Giresun, Gaziantep, Şanlıurfa ve Gebze'de, gıda ve içecek sektöründe hizmet veren KOBİ'lere destek olmak amacıyla araştırma, laboratuvar ve yenilik tesisleri kuruluyor.

36 AYLIK PROJE

Projenin soğuk hava depolarını Gebze Denizli Mahallesi’nde üretim yapan Groco Yapı Mühendislik Ltd.Şti yapacak. Projenin alt yapı çalışmaları sürerken, proje ile gıda ve içecek sektöründe hizmet veren KOBİ'lerin; ürün kalitesini ve güvenliğini iyileştirmelerine, Ar-Ge temelli ürün/üretim teknolojisi geliştirmelerine, uluslararası ve ulusal pazarda rekabet etme gücünü arttırmalarına destek amaçlanmakta. 15 Haziran 2020 tarihinde başlayan ve 36 ay süre ile uygulanacak olan proje, Gıda ve içecek sektörlerinde yer alan KOBİ’lerin Ar-Ge kapasitesinin ve yeni ürün geliştirme kabiliyetlerinin artırılmasını amaçlıyor. Bu kapsamda, “Gıda Teknoloji Platformu”nun ve “Gıda inovasyon Merkezi”nin kurulması ve gıda güvenliği laboratuvarlarının kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor.

SEKTÖRDE 24 YILLIK TECRÜBE

Projede soğuk hava depolarını,  İstanbul Ataşehir merkezli, Gebze Denizli Mahallesi’nde üretim tesisi bulunan Groco Yapı Mühendislik Ltd.Şti firması yapacak. 1997 yılından bu yana  endüstriyel yapıların içerisinde bulunan firma, yerli ve yabancı birçok firmaya çatı ve cephe  kaplama sistemleri , kenet sistem çatı kaplama, soğuk hava depo sistemleri, sifonik sistemler, çelik konstrüksiyon işleri, güneş panel sistemleri konularında destek verip, çözüm ortağı olmakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.