TTB’nin yanındayız: Faşizm halk sağlığı sorunudur

TTB’nin yanındayız: Faşizm halk sağlığı sorunudur

AKP’nin toplumsal gerilimi arttırma pahasına “Vatan haini” iftiralarında sözcülüğü bu sefer ortağı MHP Lideri üstlendi. Bahçeli hedefe TTB’yi koydu. TTB’ye Eğitim-İş’te kalkan oldu: Faşizm halk sağlığı sorunudur.

Her gerçeği açıklayanı toplumsal gerilime yol açacak derecede ateşle oynayarak salvolar yapan iktidarın hedefinde bu sefer TTB, sözcülüğünde ise MHP Lideri Devlet Bahçeli verdi. Cumhur İttifakı ortakları toplumsal gerilimi arttıran “Vatan haini” iftiralarında da uzlaştı. TTB’ye Eğitim-İş’te kalkan oldu. Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Faşizm halk sağlığı sorunudur” denildi. Açıklama şöyle:

 

 

PANDEMİDE DE O KÖR TAKTİK: VATAN HAİNİ!

 

“Ekonomiyi ne kadar kötü yönettiğini saklamak için rakamlarla oynayan hükümet, bu rakamların gerçekçi olmadığını ortaya koyan her kişi ve kurumu nasıl "vatan haini" olarak ilan ettiyse, aynı kör taktiği pandemi için de uygulamaktadır.

BAHÇELİ TTB’Yİ HEDEF GÖSTERDİ

İktidarın küçük ortağı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, pandemi sürecinin doğru yönetilmediğine, rakamların gerçekçi olmadığına, sağlık emekçilerinin bu süreçte sürekli can kaybı yaşadığına dikkat çekmek için "yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz" diyerek siyah kurdele eylemine başlayan Türk Tabipler Birliği'ni hedef almıştır.

YARGIYA ADETA EMİR VERDİ

İyi hekimlik ve halk sağlığı için faaliyet gösteren TTB'nin sadece kapatılmakla kalmayıp, yöneticilerinin de yargılanması gerektiğini iddia eden Bahçeli, bu açıklamasıyla TTB'ye üye hekimleri de hedef göstermiştir. TTB'nin hedef haline gelmesinin nedenleri ise açıktır:

O İMAJI TTB ÇÜRÜTTÜ

Hükümetin, Sağlık Bakanlığı eliyle inandırıcı kılmaya çalıştığı "Süreç iyi yönetiliyor" imajı, TTB tarafından çürütülmüştür. TTB, Bakanlığın yanlış uygulamalarını Korona ile mücadele eden başka ülkelerden somut örneklerle deşifre etmiştir.

TÜM İSTANBUL’U İKİ HASTANEYE SIĞDIRMIŞLAR!

TTB, Sağlık Bakanlığı'nın Korona virüse ilişkin gün aşırı açıkladığı rakamların tutarsızlığını, sahada çalışan sağlık emekçilerinden topladığı verilerle ortaya koymuş, bir demokratik kitle örgütü olarak bu konuda halkı bilgilendirme görevini ifa etmiştir. Örneğin Sağlık Bakanlığı'nın tüm İstanbul için açıkladığı vaka sayısının neredeyse İstanbul'daki sadece 2 hastanedeki vaka sayısına eşit olduğunu, kamuoyu TTB sayesinde öğrenmiştir. Öyle ki Sağlık Bakanı, bu somut itirazlar karşısında "Rakamları saklasak nereden bileceksiniz ki" demek gafletinde bulunmuştur.

KORONA TESTLERİ RANT KAPISI OLDU

Doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının bu süreçte yanlış politikalarla nasıl ölüme itildiğini, aile hekimleri Korona olduğunda maaşlarının dahi ödenmediğini, AKP'nin önde gelen isimleri düzenli olarak Korona testi yaptırdığını itiraf ederken sahada çalışan hekimlerin kendine bile test yapamadığını, Korona testlerinin piyasalaşan sağlık sisteminde nasıl rant kapısı haline getirildiğini kamuoyu yine TTB sayesinde öğrenmiştir.

HER ŞEY YOLUNDA İLLÜZYONUNU DAĞITTI

TTB, hükümetin salgına karşı gerekli önlemleri almadığını aksine Ayasofya gibi AKP organizasyonlarının Korona yokmuşçasına düzenlenmesinin toplum sağlığını tehlikeye attığını, toplu ulaşımdaki yetersizliklerinin Korona'nın yayılması için zemin hazırladığını ifşa ederek, hükümetin çizdiği "her şey yolunda" illüzyonunu dağıtmıştır.

KRAL ÇIPLAK DEDİLER

Pandemi sürecinin başından beri Sağlık Bakanlığı ile koordine olmaya hazır olduklarını açıklayan ancak, Bakanlık'tan uzun süre görüşmek için randevu dahi alamayan TTB, bu duyarsızlığı kamuoyuna duyurarak iktidarı rahatsız etmiştir.

Yani TTB, pandemiyi siyasi çıkarlarına alet edenlerin, ölümlerin sorumlularının, gerçekleri saklayanların tekerine çomak sokmuş, "kral çıplak" demiştir.

VEFASIZLIKTIR NANKÖRLÜKTÜR

Her gün neredeyse birden fazla sağlık emekçisinin öldüğü şu günlerde, bu yapılan en hafif tabirle vefasızlık, nankörlüktür.

Eğitim-İş olarak hayatı boyunca bir hekimin bir günde yaptığı kadar dahi insanlığa fayda sağlamamış şahısların, hekime şiddeti körükleme niyetindeki bu açıklamalarını kınıyoruz.

Atatürk'ün kendini emanet ettiği Türk hekimlerinin, bugün ülkeyi yönetenler tarafından hedef gösterilmesini, canlarının ve emeklerinin küçümsenmesini lanetliyoruz.

Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: İyi hekimlik ve halk sağlığı için faaliyet gösteren TTB'nin yanındayız!

Tarih de göstermiştir ki "Faşizm, bir halk sağlığı sorunudur!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.