TSE Başkanından “İslamcılar göreve dönmeli”

TSE Başkanından “İslamcılar göreve dönmeli”

 Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin düzenlediği “İslamcılığın Bugünü ve Geleceği” adlı konferansına konuşmacı olarak katılan TSE Başkanı...

 

Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin düzenlediği “İslamcılığın Bugünü ve Geleceği” adlı konferansına konuşmacı olarak katılan TSE Başkanı Hulusi Şentürk, “Bu dönemde İslamcılık ümmeti tekrar ayağa kaldırmak için dine dönüş hareketi olarak başlamıştır. İslamcılar hep düşünce üretmiştir. Yeni düşüncelere, yeni çözümlere ulaşmışlardır. Ama başarıya ulaşamamışlardır. Sömürgeciliği engelleyememişlerdir. Osmanlı toprakları birer birer sömürgeciliğin eline geçmiştir. Aslında İslamcılık rahatsız edici bir terim. Biz Müslümanız. Bu kavramı bizi rahatsız ediyor. Hiç kimse İslamcıyım diye ortaya çıkmadı. Ama bu kavram bir realitedir. Yerleşmiştir. Müslüman sorumluluk sahibi bir insandır. Yeryüzünü Allah’ın emir ve yasakları doğrultusunda idame ve imar etmekle görevlidir” dedi.

GELECEK İSLAMCILIĞINDIR

 

Gelecek İslamcılığındır diyen TSE Başkanı Şentürk, “Çünkü çare onlardadır. Yeter ki asli görevlerine dönüp çözüm üretmeye soyunsunlar. İslamcılığın geleceği sokakta değil, çözüm üretmektedir. Aksi takdirde uzun süre daha yerlerde sürünmeye devam edeceğiz. Son olarak; İslamcılığın öldüğünü söyleyenlerin yanıldığını söylemek durumundayım. İslamcılık hala canlı ve dinamiktir. 4 milyon kız çocuğu fuhuşa sürükleniyor. En fazla intihar, en fazla tecavüz zengin Avrupa ülkelerinde yaşanıyor. Tüm insanlık bunalımda, çare lazım. Komünizm ve liberalizm çare değil. Müslümanlar insani bir medeniyeti inşa edip insanlığa sunmak zorundadır. İslam’ın geleceği buradadır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.