Trump’a ‘bunu kimse yemez’ tepkisi

Trump’a ‘bunu kimse yemez’ tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn’i FBI’a yalan söylediği için kovduğunu ifade ettiği tweet başına...

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn’i FBI’a yalan söylediği için kovduğunu ifade ettiği tweet başına iş açtı. Trump’ın avukatı John Dowd ise tweeti Trump’ın hesabından kendisinin attığını, bir hata yaptığını ve tüm sorumluluğu üzerine aldığını söyledi. Ancak birçok kişi bunu inandırıcı bulmadı.

Demokrat Partili ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Ted Lieu, katıldığı bir televizyon programında “Siz Dowd’un açıklamasını yer misiniz?” diye sorulunca “Kesinlikle yemem” diye cevap verdi. Lieu, olay üzerine Twitter’dan yazdığı mesajda Trump’ın Flynn’in FBI’a yalan söylediğini bildiğini itiraf ettiğini ve Trump’ın Flynn soruşturmasının engellemeye çalıştığı iddiaları düşünülünce bunun adaletin engellenesi olacağını ifade etmişti.

'AVUKAT YAZSA BİLE TRUMP'I KURTARMAZ'

MSNBC programında ise “Eğer bunu gerçekten John Dowd yazdıysa kovulmalı. Bu çarpıcı şekilde görevi kötüye kullanma” dedi. Lieu, ayrıca, “Ayrıca, bu önemli değil. Eğer avukat bunu sizin için yazdıysa ve bunu siz söylerseniz ya da kamuoyunda paylaşırsanız bu ifadeyi sahiplenmiş olursunuz. Bu, Trump’ı kurtarmaz. Ayrıca, daha önemlisi Trump bunu düzeltmeye çalışmadı. Aksine FBI’a saldırısını artırdı” ifadelerini kullandı.

Trump’a ‘bunu kimse yemez’ tepkisi

FBI'ın eski başkanı James Comey

NE OLMUŞTU?

Flynn’in 13 Şubat'ta istifa etmesinden bir gün sonra Trump, dönemin FBI Başkanı James Comey ile görüşmüştü. Comey, daha sonra bu görüşmede Trump’ın kendisinden Flynn’le ilgili soruşturmayı durdurmasını istediğini açıklamıştı. O dönemde Flynn’in Rusya elçisiyle kurduğu iletişim konusunda ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e yalan söylediği basına yansımıştı. Ancak, Flynn’in FBI’a da yalan söylediği henüz ortaya çıkmamıştı. Trump ise dün "Hiçbir zaman Comey'den Flynn soruşturmasını durdurmasını istemedim. Comey'nin bir başka yalanıyla sahte haberler devam ediyor" diye tweet attı.

Trump’ın, Cumartesi günkü tweetinde Flynn’i kovma gerekçesi ol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.