‘Trafolar aşırı yükten patlıyor’

‘Trafolar aşırı yükten patlıyor’

 SEDAŞ Şebeke Yönetim Müdürü Reha Ünüvar geçtiğimiz günlerde Beylikbağı meydana gelen trafo patlaması ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda...

 

SEDAŞ Şebeke Yönetim Müdürü Reha Ünüvar geçtiğimiz günlerde Beylikbağı meydana gelen trafo patlaması ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Trafolar ile ilgili çalışmalarının detaylı bir şekilde yapıldığını söyleyen Ünüvar, “ Trafo yenileme çalışmalarımız detaylı bir şekilde yapılmakta.  Trafoların periyodik ve sistemsel bakımları düzenli olarak yapılıyor. Bakımlar 1 veya 2 yılda bir gerçekleşiyor” dedi.

PATLAMA RİSKİ YOK

Trafolarda meydana gelen patlamalar konusuna da değinen Müdür Ünüvar, “ Trafolardaki patlamaların nedenleri genellikle malzeme aşımı kaynaklı oluyor. Trafonun içinde yer alan trafo yağının ısınması ve malzemelerin aşınması en büyük nedenlerden biridir. Diğer bir sebep olan aşırı yükten kaynaklanan yanmalar ise son birkaç yıldır yapılan bakım ve değişimler sebebiyle en aza indirildi” ifadelerini kullandı. Ünüvar yer altına alınan trafolarda ise patlama riskinin olmadığını söyledi.

KABLOLAR YER ALTINA ALINIYOR

Gebze’de merkezi yerlerde elektrik kablolarının büyük bir kısmının yer altına alındığını kaydeden Ünüvar, “  Gebze merkezde bir kısımda kablolar yer altına alındı. Önümüzdeki yıllarda elektrik kablolarının yer altına alımı konusunda projelendirme çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.