“Toprak ana kucağı, baba ocağıdır”

“Toprak ana kucağı, baba ocağıdır”

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra ilçesinin muhtarlarıyla biraraya geldi.

 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra ilçesinin Hacımazlı Muhtarı Mustafa Dinç ve beraberinde ki İncecik, Dalca, Pirceler, Terziler, Antaplı, Kırkarmut, Çakırcaali, Loknalı, Balcı, Esentepe, Hacışeyh, Sucuali, Duraçalı, Karlı, Mülkşehsuvar, Yusufça ve Beyce Köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarlarla olan buluşmasında organik bir döngü içerisinde turizm ve tarımla bütünleşik projelerle köylerimizi ekonomik anlamda geliştirmeliyiz diyen Başkan Büyükakın, “Eko turizm ve Permakültür başlıklarını Kandıra ilçemizin köylerinde yaygınlaştırmalıyız. Toprak bizim için ana kucağı, baba ocağı gibidir. Bereketin kaynağı olan topraklarımızı koruyacağız” dedi.

TOPLULAŞTIRMADA GÖREV MUHTARLARDA

Görüşmede toprağın bereketin kaynağı olduğunu dile getiren köy muhtarlarına topraklarımızı koruyarak gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine de değinen Başkan Büyükakın, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize tohum desteği gibi birçok alanda çok önemli hizmetleri hayata geçirdik. Bu sene de tohum desteğini yine veriyoruz. Bununla birlikte köylerimizde ki arazilerin toplulaştırılması ve daha verimli alanların ekonomik sürdürülebilir hale gelmesi için de üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Toplulaştırmanın önemini anlatmada bizlere ve köy muhtarlarımıza büyük görev düşüyor” ifadelerini sarf etti.

YENİ EKONOMİK DEĞERLER

İnsanlar ile toprağın, gıda, enerji, barınak gibi ihtiyaçları sürdürülebilir bir şekilde karşılamasını amaçlayan Permakültür anlayışının köylerde ekonomik bir değere çevrilmesinin önemine de değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Köylerimizin son dönemlerde daha ulaşılabilir olmasının yanı sıra ekonomik anlamda gelişmesi için de altyapı ve üst yapıda çok önemli atılımları gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği yeni çalışmalarla birlikte yeni ekonomik değerlere de adım atmalıyız. Permakültür anlayışı ve turizmi bu anlamda Kandıra ilçemizde gerçekleştirilebilecek yeni bir ekonomik değerdir. Bunun yanı sıra tarımsal alanda üretime destek olmak için bizler de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz” açıklamasını yaptı. Köy muhtarlarının taleplerini ve önerilerini de dinleyen Başkan Büyükakın, nazik ziyaretleri için muhtarlara teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.