‘Toplanma merkezi oluşturulmalı’

‘Toplanma merkezi oluşturulmalı’

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, depreme hazırlıklı olmak için depremde toplanma merkezlerinin oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Gebze Ticaret Odası ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği tarafından ‘Temel Afet Bilinci Eğitimi ve Deprem Tatbikatı’ konulu bir panel gerçekleştirildi. GTO Meclis Salonu’nda dün gerçekleşen panele Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Kadı, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Sinan Yücel ve çok sayıda davetli katıldı.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALIYIZ

Panelde ilk olarak TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Kadı bir konuşma yaparak, “17 Ağustos 1999 yılındaki Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi ile karşı karşıya kaldık. Deprem o gün oldu bugün olacak yarın olacak. Depreme karşı tedbirli olmalıyız. 19 yıl içinde depreme hazırlıkta ileri gitmedik. 2 kere deprem yönetmeliği değişti. Bugün Gebze’de deprem toplanma alanlarından, deprem simülasyondan söz ediliyorsa burada insanların sayesindedir. Gebze’de donanımlı açık ve kapalı deprem toplanma alanları istiyoruz. Askeri Kışla örnek olabilecek bir deprem toplanma alanı yapılabilir.” dedi.

TOPLANMA MERKEZİ KAZANDIRMALIYIZ

Ahmet Kadı’nın ardından konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “1999 depreminde çok sevdiğimizi kaybettik. İyi bir eser bırakmak için her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarlı olmak zorundayız. 17 binden fazla can kayboldu. Bugünkü çalışmamız bir başlangıç. Yardımsever ruhumuz var. Depremle yaşamasını öğreneceğiz. Deprem konusunu sadece ağustos ayında hatırlıyoruz. Oda olarak Alaettin Kurt Deprem Sümilasyon Merkezi için gerekli adımları atacağız. Bölgemizde deprem için bir toplanma merkezi olması gerekir. Askeri Kışla içinde büyük bir millet parkı olacak. Bu parkı toplanma merkezi olarak örnek bir hale getirebiliriz. Bu bölgeye bir toplanma merkezini kazandırmak zorundayız.” diye konuştu. Panelde son olarak ise AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul, AFAD’ın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.