Toplam 100 bile değil!

Toplam 100 bile değil!

BMİS Gebze 1 No’lu Şube önünden Ankara’ya yürümeleri yasaklanan 20 direnişçi işçi ve destekçileri demokratik uyarıya oralı olmayıp bir de Vali Yavuz’a atar gider yapınca hadleri bildirildi. 2002 öncesi 200’den aşağı gözaltı olmazdı. Bugün 99 kişi alındı

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın Gebze 1 ve 2 No’lu işyerlerinin örgütlü olduğu Özer Elektrik, Systemair HSK ve Baldur işyerlerinde pandemi ve özel yasağa rağmen Ankara’ya yürümeye cüret edenlere ve destekçilerine hadleri bildirildi.

Ancak 2002 öncesi olsa, “En az 200 gözaltı garanti” denilen eyleme müdahalede gözaltı sayısı 99’da kaldı. Üstelik BMİS Gebze Şubesi önünde bekleyenler son toplu gözaltı öncesi son derece demokratik ve adaletli şekilde, uyarıldılar. BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun oturma eylemi öncesi Vali Seddar Yavuz’a atfen, “Ben Kocaeli Valisi kadar vicdansız değilim.

VALİ YAVUZ YÜREKLERİ

YİNE FETHETTİ YİNE FETHETTİ

Gündüz vardiyası buraya gelecek. Engellenirse üretimi durdururum” deyince sermayenin –düzeltme- Devlet’in zarara uğramasını engelleme çabasında olduğu gözlenen ve geniş kesimlerin takdirini toplayıp yürekleri bir kez daha fetheden Vali Yavuz, Gebze Belediyesi’nin “Güzel gelecek” logolu iki otobüs dolusu polisi bina önüne göstererek şahsına söylediği sözlerle Anayasa ve yasa çiğnediği sanılan Serdaroğlu ve arkadaşlarına Devlet’in gücünü gösterdi.

POLİS JOP VE BİBER GAZI KULLANMADI

Gözaltı vakaları esnasında bazı polis memurlarının yaka paça, tekme tokat pratik sergilediklerine de tanık olundu ancak şüphe, 2002 öncesi olsaydı polis jop ve gaz bombası da kullanırdı.

İLK BEŞ GERİLİMDE SADECE 8 GÖZALTI

Seri toplu gözaltı yaşanmadan önce BMİS Genel Merkez Basın Yayın Uzmanı Sebahattin Gerçeker, CHP Gebze İlçe Başkan Yardımcısı Deniz Kartal, Gebze 1 No’lu Şube İdari Sekreteri Muhammet Hanefi Orhan, HT Solar işyeri temsilcisi Mesut Soykal, Kent Emekçileri Dayanışması’ndan Birol Tutuş ve Göksu Uyar, Sarkuysan çalışanları Cihan Güneş ve Haldun Şam olmak üzere 8 kişi beş defa tekrarlanan gerilimler esnasında birerli ikişerli gözaltına alınmıştı.  İsmini vermek istemeyen siyasi otoriteler muhabirimize yaptığı açıklamada bu tabloyu, “2002 öncesi olsaydı bu rakam en az 50 idi” diye yorumladı.

ŞUBE İÇİNDEKİLER GÖZALTINA ALINMADI AMA

Demokratik ve adil uyarı sonrası uyarıyı dinlemeyip Anayasa ve yasayı çiğneyen kişilerin topyekün gözaltısı ile yine sadece olmak kaydıyla, 91’de kaldı. Polis, BMİS Gebze 1 No’lu Şube’ye de girip gözaltı yapmadı. Yine aynı otoriteler, “2002 öncesi olsaydı bütün bina sakinleri gözaltına alınırdı. Demokrasi var ki sadece binaya giriş çıkış yasağı ile sınırlı kalındı” diye konuştu.

 

2002 ÖNCESİ OLSAYDI EMEK

PARTİSİ GENEL BAŞKANI DA ALINIRDI

Gözaltı sayısı 100’ü bile görmeyip sadece ve sadece 99’da kalırken Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde “konuk edilenler” arasında DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile genel merkez yöneticileri Özkan Atar, Hami Baltacı ve Seyfettin Gülengül; Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan, Petrol-İş Sendikası Gebze Şube yönetiminden Şivan Kırmızıçiçek ve Aytekin Dönmez de var. Öte yandan desteğe gelen Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz gözaltıları yaklaşık yarım saat öncesi yaptığı yazılı açıklama ile kınadı. Siyasi otoriteler dedi ki, “2002 öncesi olsaydı Emek Partisi Genel Başkanı da gözaltına alınırdı” dedi. (Haber Merkezi) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.