TOKİ’ye taahhüt çiğnemek de serbest

TOKİ’ye taahhüt çiğnemek de serbest

Dar gelirli yurttaşlara konut yapacakken orta ve üst gelir grubuna yönelen, belediyelere rağmen kaç kat yapacağını kendi belirleyen, özel sektörle haksız rekabet içinde olan TOKİ, Kirazpınar’da 26 derslikli okul taahhüt edip, 16 derslik teslim etti.

Adeta; Hükümet içinde Hükümet, Devlet içinde Devlet!

 

Etik rekabet”, “Belediyenin imar planları”, “Yurttaşın barınma hakkı” başta ve dahil olmak üzere ahlak ve etik kurallar adına her ne varsa yerle yeksan eden Başbakanlık iştiraki TOKİ, Gebze Kirazpınar’da taahhüt de çiğnedi.

 

TÜM KOLLUK GÜÇLERİYLE

HALKA KABUS GİBİ ÇÖKMÜŞTÜ

 

Gebze’nin Kirazpınar Mahallesi’nde yapacağı konutlar için 2017 yılının temmuz ayında polisi, jandarması, zabıtası devletin tüm kolluk güçleriyle vatandaşın üzerine kâbus gibi çöküp olaylı bir yıkıma imza atan TOKİ, Emlak Konut marifetiyle kaç kaç bina yapacağına da belediyeye rağmen kendi karar verdi.

 

26 DERSLİK TAAHHÜT ETMİŞTİ

 

Edindiği yerlere karşın 26 derslikli ilk ve ortaokul vaat eden Emlak Konut ortaokulu 16 derslikli, ilkokulu ise dördü anaokulu olmak üzere 20 sınıflı teslim etti.

 

EMLAK KONUT KAYITLARINDA

HALA 26 DERSLİK GÖZÜKÜYOR

Gazetemiz Emlak Konut’un proje/taahhüt çiğnediğini resmi açıklama olmamakla birlikte Emlak Konut’un kaydına giren telefon görüşmesi ile kağıt üzerinde değilse bile söz üzerinden belgelendirdi. Halkla ilişkiler biriminden bir görevli, projenin kendilerinde 26 derslik olarak gözüktüğünü ancak (Milli Eğitim’e teslim edilmesinden sebep) ellerinden çıkmasından ötürü detayının görülemediğini söyledi.

 

EKSİK DERSLİKLE TESLİM ETTİ

3’ncü etap konutları içine Emlak Konuk Alparslan İlk Okulu ve Ortaokulu’nu 26 derslikli yapacağını taahhüt eden Emlak Konut, ortaokulu 16 derslikli, ilkokulu ile dört ana sınıfı ile birlikte 20 derslikle teslim etti. Konferans ve spor salonları ortak iki okul binasının birbirlerine tünel tipi geçişlerinde kapı kilitleri açılıyor, diğer hallerde kapalı tutuluyor.

 

BÜLENT METİN’İN İDDİALARINI

ŞENER DOĞAN YANITLADI…

 

Öte yandan Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Bülent Metin yerleşkenin üç bağımsız binadan oluşması gerektiğini ve eğitime aykırılıklar olduğunu öne sürdü. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ise Metin’in öne sürdüğü olumsuzların çoğunun gerçeği yansıtmadığını belirtti.. Detaylar pazartesi günü…

 

alparslan-ilk-ve-ortaokulu-14.jpg

alparslan-ilk-ve-ortaokulu-6.jpg

alparslan-ilk-ve-ortaokulu-9.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.