TOKİ’nin Kirazpınar konutları hukuka aykırı

TOKİ’nin Kirazpınar konutları hukuka aykırı

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TOKİ’nin Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde yaptırdığı konutların hukuka aykırı olduğunu öne sürdü.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Başbakanlık TOKİ’nin Kirazpınar Mahallesi’nde yaptırdığı konutların hukuka aykırı olduğunu ve çok sayıda vatandaşı mağdur ettiğini öne sürdü. Tarhan, “Gebze  Kirazpınar’da Milli Emlak ve TOKİ vatandaşın tapulu arsalarını imar uygulaması ile başka yerlere atarak bu arsaları hazineye kaydediyor. Vatandaşlar bahsi geçen imar uygulamasının iptali için idari yargıya başvurdu. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karara rağmen TOKİ kendi arsalarına ev yapan vatandaşlara işgalci diye ecrimisil gönderiyor” dedi.

Ecrimisil’in haksız işgal tazminatı anlamına geldiğine dikkat çeken Tarhan, bu tazminatın söz konusu olabilmesi için; bir malın veya taşınmazın haksız bir şekilde, kötü niyetli olarak, mal sahibinin veya idarenin izni dışında kullanılması gerektiğini söyledi:

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ MAĞDUR

“Haksız imar düzenlemesiyle vatandaş zaten mağdur edilmiş. Bir de ecrimisil gönderiyor. Kurum gönderdiği bu cezaları tahsil etmekte. Vatandaşlarımız gönderilen cezaların iptali için de ayrıca dava açtı. Davalar yine vatandaşın lehine sonuçlandı. TOKİ ve Emlak Konut’un Gebze Kirazpınar’da yaptığı icraatlar hukuka aykırıdır. Çok sayıda vatandaş bu imar yolsuzluğu nedeniyle mağdur olmuştur.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.