Tokatlılar Gebze’de buluştu

Tokatlılar Gebze’de buluştu

Kocaeli Tokatlılar Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Tokatlılar Buluşuyor’ etkinliğine çok sayıda belediye başkanı, dernek üyesi ve davetliler katıldı.

Kocaeli Tokatlılar Federasyonu tarafından önceki akşam ‘Tokatlılar Buluşuyor’ başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Tatlıkuyu Kapalı Pazar’da gerçekleşen etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, Kocaeli Tokatlılar Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın, Kocaeli Tokatlılar Federasyonuna bağlı dernek başkanları ve çok sayıda davetli ile dernek üyeleri katıldı.

 

“GURUR DUYUYORUZ”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Kocaeli Tokatlılar Federasyonu Başkanvekili ve Gebze-Darıca-Çayırova ve Dilovası Koordinasyon Sorumlu Sinan Yücel konuşarak, “Hepinize hoş geldiniz diyorum iyi ki varsınız hoş geldiniz. Tokat’a gitmek gerekiyor çünkü Tokat’ın iklim ve inşaları mutedildir. Asırlar önce söylenen bu söz şimdide manasını koruyor 900 adında 900 yıllık tarihimizin de şehrin dar sokaklarında seyrana çıkmalı Evliya Çelebinin dediği gibi halkı zevk ehlidir garipler dostudur kin tutmaz hile bilmez yumuşak huylu insanlardır diyor tokatlılar için Türküyle Kürdü’yle Çerkez’iyle Alevi’siyle Sünni’siyle yani tüm renkleriyle bin bir çiçekli bir bahçedir Tokat. Biz farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyor ve bu zenginliğin mozaiğin bir parçası olduğumuz için gurur duyuyoruz. 

 

“TOKAT’A GİTMEK GEREK DİYORUZ”

Hacı Bektaş Velinin ifadesiyle âlimler konağı fazıllar yurdu ve şairler yatağıdır.  Gıj gıj tepesini Horasan erenlerini Hasan Gazi Topçam yaylasını Tokat Kebabını Keşkeğini Kazova’nın domatesini Kemalpaşa’nın kirazını ve şeftalisini tatmak için 400 farklı deseniyle Tokat yazması Kont Drakula’nın esir tutulduğu Tokat Kalesi Plevne Gazisi Gazi Osman Paşanın şehrine yani Tokat’a gitmek gerek diyoruz. Bizler Tokatlı olduğumuz kadar Kocaeliliyiz Gebzeliyiz Darıcalıyız Çayırovalıyız. Bizler yaşadığımız kentlere entegre olup memleketimize olduğu kadar yaşadığımız kentlere de katkı sunan katkı koyan Tokatlılarız. Federasyonumuz da bu bağlamda çalışmalarını sürdürüyor hepinize katıldığınız için teşekkür ederim çok sağ olun” dedi.

 

“KOCAELİ’NE DEĞER KATACAĞIZ”

Sinan Yücel’in ardından Kocaeli Tokatlılar Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın konuşarak, “Bu güzel programı düzenleyen bize destek olan bizim burada olmamızı sağlayan Yüce Rabbime öncelikle ona hamdolsun sonrada çok kıymetli Gebze Belediye Başkanımız Zinnur başkanıma gerçekten canı gönülden teşekkür ediyorum. Bir kardeşiniz bir arkadaşınız bir dostunuz bir başkanınız olarak Tokatlıları son 3 yılda bir araya getirmek bize nasip oldu. Biz 3 yıl önce bu yolda çıktığımızda aynen şunu demiştik daha Tokatlılar Derneği kurulduğunda biz yavaş yavaş ama Kocaeli’ye değer katarak biz Tokatlılar olarak Kocaeli’den var olduğumuzu bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Bizim buradaki amacımız emin olun Tokat’ı ön plana çıkarmak değil değerli hemşerilerim.

 

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Değerli dostlar bizim burada tek amacımız biz sıla hasretini ayda yılda birde olsa bir araya gelerek dindirmek. Bu arada ihtiyacı olan bize ulaşan bir şekilde kapımızı çalan hemşerilerimize ve Kocaali’de yaşayan insanlara yardımcı olabilmek. Rabbime şükür ve ham ediyorum ki bunu bize nasip etti biz yavaş yavaş büyüyerek bir kar tanesiydik kocaman bir kartopuna ve camiaya büründük ve şuanda federasyon kurulu yaklaşık 4-5 aydır federasyon olarak devam ediyoruz” diye belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Kocaeli Tokatlılar Federasyonunu oluşturan dernek başkanları sahneye davet edildi. Ardından gecenin düzenlenmesinde emeği geçen sponsorlara birer teşekkür plaketi verildi.

Haber: Hanifi SURUN

 

 

manset-2-306.jpg

 

manset-3-161.jpg

 

manset-4-045.jpg

 

manset-5-014.jpg

 

manset-6-004.jpg

 

manset-7-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.