TOBB’un Ticaret Merkezi KSO’da tanıtıldı

TOBB’un Ticaret Merkezi KSO’da tanıtıldı

KSO, Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle TOBB tarafından bu yılın başında Şikago’da açılan ‘TOBB Türkiye Ticaret Merkezi’nin tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) organizasyonunda, ‘TOBB Şikago Türkiye Ticaret Merkezi Tanıtım Toplantısı’ oda merkez binası konferans salonunda gerçekleştirildi. TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu'nun sunumuyla düzenlenen toplantıya KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Genel Sekreter Memet Barış Turabi, Genel Sekreter Yardımcısı Egemen Mert ile İş Geliştirme Uzmanı Dila Denizhan katılım sağladı. KSO üyesi firmaların ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını KSO Başkanı Zeytinoğlu gerçekleştirdi.

 

POTANSİYELİ YÜKSEK BİR PAZAR

Zeytinoğlu, “ABD, dünyanın en büyük ithalatçısı ve potansiyeli çok fazla olan bir ülke. Amerika, Türk ihracatçısı için büyük bir pazar. İhracatımızın yüzde 41’ini Avrupa oluşturuyor ancak Amerika’daki tüketim Avrupa’nın çok üzerinde. Böyle bakacak olursak  TOBB Ticaret Merkezi özellikle ABD’yi hedef bir pazar olarak gören üyelerimiz için önemli destek merkezi durumunda faaliyet gösteriyor. TOBB Ticaret Merkezi’nin kurulduğu Şikago ise ABD’nin en önemli ticaret ve lojistik merkezlerinden biri olma özelliğine sahip. TOBB Ticaret Merkezi’nin, Türkiye ve ABD arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefine destek anlamında da önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

 

HİZMETLERİ DETAYLARIYLA PAYLAŞTI

Daha sonra kürsüye çıkan TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, TOBB Türkiye Ticaret Merkezi-Şikago’nun ABD’ye ihracat yapan ve yapmak isteyen firmalara verdiği hizmetleri detaylarıyla paylaştı. Türk şirketlerinin ABD pazarına girişi ve pazarda tutunabilmesi, satış, pazarlama, dağıtım ve satış sonrası destek konularını detaylarıyla paylaşan Ciritoğlu, katılımcılara TOBB Türkiye Ticaret Merkezi’ni tanıtan bir video izletirdi, ardından “TOBB Türkiye Ticaret Merkezi, danışmanlık ve iş geliştirme hizmetleri veriyor. Ayrıca merkezin, Türkiye ile ABD arasında 100 milyar dolarlık ticaret hacminin geliştirilmesi için köprü rolü oynaması planlanıyor” şeklinde konuştu.

FİZİKİ İMKÂNLAR

TOBB Türkiye Ticaret Merkezi-Şikago hakkında da bilgi veren Ciritoğlu, “Merkezimizin açılışını 8 Ocak’ta yaptık, şu an 26 firma ile çalışıyoruz. Kapasitemiz 50 firma ile sınırlı. Merkezimiz tren kargo, TIR kargo ve hava kargo yükleme alanlarına yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeyiz. Binamız toplamda 10 bin 300 metrekare. Bunun 1500 metrekaresini ofis alanı olarak belirledik. Ofislerimizde sekretarya, toplantı salonu, çay-kahve ikramı, internet ve telefon sistemleri kurgulanmış ve çalışır halde firmalarımızın hizmetine sunulmuş durumdadır. Merkezimizin 8.800 metrekaresini lojistik operasyonlarını belirlemek için depo olarak, 800 metrekaresini ise showroom alanı olarak dizayn ettik” dedi. Ciritoğlu, merkezin verdiği hizmetleri detaylarıyla paylaştıktan sonra katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

 

katilim-(2)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.