TMMOB’u yok sayan sözüm  ona çözümler tam Adliyelik!

TMMOB’u yok sayan sözüm ona çözümler tam Adliyelik!

Bu dönem üstelik Zinnur Büyükgöz şahsında TMMOB üyesi belediye başkanı olan Gebze’de TMMOB Gebze’yi yok sayarak üretilen sözüm ona çözümler, beraberinde yeni sorunlar getiriyor

 Gebze’de Adliye’nin eski yerinin yer aldığı Adliye Caddesi’nden E5 kuzey yanyola trafik rahatlasın diye açılan sokak, Osmangazi Ortaokulu’nda her paydos saatinde her tür kazaya gebe

 

Haber Yorum..

Gebze’de kente, kentliye ve kentin değerlerine rağmen kenti yönetmenin bedeli ağır, sözüm ona çözüm diye yapılan çalışmalar yeni sorunlara neden oluyor.

Gebze’nin içinden E-5 Karayolu’na rahatlıkla ulaşılsın, şehir içi trafik yoğunluğu azalsın gibi amaçlarla eski Adliye binasının yer aldığı, şimdilerde Gebze Belediyesi – GESMEK binasına dönüşen yer ile Osmangazi Ortaokulu’nun duvar kenarının arasından kuzey yanyola açılan yeni sokak, beraberinde kaosu getirdi.

Özellikle okulun boşaldığı saatlerde çocuklar ile araçlar burun buruna gelirken gerek veliler, gerekse öğrenciler her an bir kaza yaşanabileceği kaygısını taşıyor.

Vatandaşlar; cadde üzerinde hiç olmazsa okulun çıkış saatinde yolun anılan bölümünün trafiğe kapatılmasını istiyor.  

dönem üstelik Zinnur Büyükgöz şahsında TMMOB üyesi belediye başkanı olan Gebze’de TMMOB Gebze’yi yok sayarak üretilen sözüm ona çözümler, beraberinde yeni sorunlar getirirken daha fazlasının da yaşanmaması için TMMOB ve şehrin diğer katmanlarını karar mekanizmasının içine katmak önemli.

Anılan sokağın açılması esnasında proje aşamasında TMMOB’dan mühendislere danışılması halinde, “Tam yanında okul var. Riskli olur” şeklinde görüş belirtilmesine kesin olasılık veriliyor.

 

osmangazi-516.jpg

 

osmangazi-514.jpg

 

osmangazi-508.jpg

Öğrenci velisi Gizem İsfen, gerek kendi çocuğu gerekse tüm çocuklar için kaygılı olduğunu söyledi. İsfen, "Yolun bu bölümü hiç olmazsa çocukların çıkış saatinde trafiğe kapatılmalı" dedi. 

osmangazi-509.jpg

Öğrenci velileri Şenay Ceylan ve Filiz Kurtoğlu da duruma isyan etti. 

sema-kinaci-demirci.jpgSema Kınacı Demirci de çocuklar için büyük risk oluşturan sokağın E-5'e açılan yönünün belli saatlerde trafiğe kapanması gerektiğini savundu 

osmangazi-520.jpg

 

osmangazi-521.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.