“TMMOB işlevsizleştirilmek isteniliyor”

“TMMOB işlevsizleştirilmek isteniliyor”

 Elektrik Mühendisleri Odası’nın 59. Şubesi 15. yılını kutlandığı EMO Kocaeli Şubesi Geleneksel Gecesi, Kartepe The Green Park Resort Otel’ de...

 

Elektrik Mühendisleri Odası’nın 59. Şubesi 15. yılını kutlandığı EMO Kocaeli Şubesi Geleneksel Gecesi, Kartepe The Green Park Resort Otel’ de gerçekleşti. Gecede EMO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avni Haznedaroğlu, yaptığı konuşmada, “İktidar tarafından hazırlanan çeşitli yasa değişiklikleri ile TMMOB’nin işlevsizleştirilmesinin hedeflendiğini” söyledi.

Gecenin açılış konuşmasına EMO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avni Haznedaroğlu, katılan tüm misafirlere ve üyelere, etkinliğe katıldıkları için teşekkür ederek başladı. Mesleğe yıllarını verip, dönem içerisinde vefat eden üyeleri anan Haznedaroğlu konuşmasına TMMOB‘ nin maruz kaldığı sorunlara değinerek devam etti. İktidar tarafından hazırlanan çeşitli yasa değişiklikleri ile TMMOB’nin işlevsizleştirilmesinin hedeflendiğini belirten, kamuoyuna tarafsız ve bilimsel temellerle gerçeklikleri aktaran, siyasi iktidarlarca gündeme getirilen yanlışlıklara karşı etkin bir biçimde mücadele eden 59 yıllık yapının ve özellikle yetmişli yılların başından itibaren oluşturulan yapının parçalanmaya çalışıldığını belirtti.

KENTLERİMİZİ RANTA TESLİM ETMEYECEĞİZ

 

Yılların birikimine dayanan; emek ve özveriyle oluşturulan demokratik, emekten ve halktan yana TMMOB örgütlülüğünün korunarak sürdürülmesinin, bu dönemin yüklediği en kritik sorumluluk olduğunu vurgulayan Haznedaroğlu TMMOB’ nin direnerek, varlığını ve mücadelesini sürdüreceğini belirtti. EMO Kocaeli Şubesi olarak, ülkesinin ve mesleğinin sorunlarını birbirinden ayırmadan barış, adalet, emek ve demokrasi mücadelesini bir dayanışma içerisinde diğer toplumsal muhalefet örgütleriyle birlikte bir bütün olarak savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Haznedaroğlu, konuşmasını şu sözler ile bitirdi; "Mühendis, mimar ve şehir plancılarının sesi kısılırsa, bu ülkenin sesi kısılır. Ormanlarımızı kıyılarımızı, madenlerimizi, mera alanlarımızı ve kentlerimizi ranta teslim etmeyecek ve geleceğimize sahip çıkacağız" dedi. Açılış konuşmasının ardından meslekte 40 ve 50 yılını dolduran EMO Kocaeli Şubesi Üyelerine plaketleri, 25 yılını dolduranlara ise belgeleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.