TKP’den Flormar işçilerine destek

TKP’den Flormar işçilerine destek

Türkiye Komünist Partisi Almanya Örgütü, Flormar işçilerinin direnişiyle dayanışma için eylem yaptı, konuyla ilgili bildiri yayımladı.

Gebze OSB’de bulunan Flormar Fabrikası’nda Petrol-İş Gebze Şubesi’ne üye oldukları için çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 127 işçi işveren tarafından işten çıkarıldı. İşten atılan işçiler fabrika önünde direnişe geçti. 92 gündür fabrika önünde eylem yapan işçilere hem Türkiye’den hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden destek geliyor. Türkiye Komünist Partisi Almanya Örgütü Flormar işçileriyle dayanışma gösteren bir bildiri yayımladı. Açıklamada Flormar direnişinin Fransız Yves Rocher'in işçi düşmanı gerçek yüzünü de gösterdiği, 'geri ülkeler' diye kodladıkları ülkelerde insan haklarının olmadığı propagandasını yapanların, işçi haklarına saldırmakta en az ‘yerli’ ortakları kadar barbar olduklarını bir kez daha kanıtladıkları aktarıldı.

TKP'DEN BOYKOT ÇAĞRISI

Flormar işçilerinin onurlu direnişini selamlayan açıklamada Yves-Rocher ve Flormar ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yapıldı. Türkçe ve Almanca dilinde yayınlanan bildiri dün Berlin’de Yves-Rocher mağazaları önünde ve işlek kamusal alanlarda dağıtılarak boykot çağrısı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.