TKP Gebze’den zam karşıtı kampanya

TKP Gebze’den zam karşıtı kampanya

Türkiye Komünist Partisi – TKP Gebze İlçe Örgütü, 01 Ocak 2021’den itibaren uygulamaya geçilen yeni toplu taşıma zammına karşı imza kampanyası başlattı. Başta emekçiler olmak üzere halka katılım çağrısında bulunuldu

İlimizde 01 Ocak 2021’den itibaren uygulamaya konulan toplu taşıma zammının geri alınması için imza kampanyası başlatıldı. Türkiye Komünist PartisiTKP Gebze İlçe Örgütü, 01 Ocak 2021’den itibaren uygulamaya geçilen yeni toplu taşıma zammına karşı imza kampanyası başlattı. Başta emekçiler olmak üzere halka katılım çağrısında bulunuldu. Konuya dair yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

HER YURTTAŞIN TEMEL İHTİYACI

 

tkp-zam-1.jpg

“Ulaşım her yurttaşın temel ihtiyaçlarından ve haklarından birisidir. İşe gitmek için, okula gitmek için, yakınlarımıza gitmek için ulaşım araçlarını kullanmak zorundayız. Eğitim gibi, sağlık gibi ulaşım da halka ücretsiz olarak sunulması gereken bir hizmettir. Ancak karları hiçbir zaman kendilerine yetmeyen sermayedarlar ve onların temsilcileri, kent için ulaşımın en pahalı olduğu illerin başında gelen Kocaeli’de ulaşıma bir zam daha yaptı!

BU “KALİTE”YE BU ZAM

Hali hazırda birçok bölgeye sefer sayılarının yetersiz kaldığı, sağlık açısından gerekli önlemlerin alınmadığı, kontrollerin olmadığı zamanlarda fazla sayıda yolcu ile seyahat ettiğimiz “bu kaliteli” ulaşım hizmetlerini, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kasım ayının sonunda daha pahalıya sunmaya ve 2021 yılında ulaşıma yüzde 16,7 oranında zam yapmaya karar verdi. 

TEPKİLERİN SÖNMESİ PLANLANDI

Zamlı fiyatlar; şehir içi ulaşım 3.50 TL, indirimli tarife 2.55 TL ve öğrenci 1.75 TL olarak 1 Ocak 2021 itibari ile uygulanmaya başlandı. Her zamanki gibi zam haberi önden servis edildi, tepkilerin aylar önceden sönmesi planlandı, halkı yeni zamlara hazırlamaya çalıştılar.

BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYORMUŞ!

Patronlar Kocaeli’nin Türkiye ekonomisine en fazla katkı yapan illerden biri olduğunu sık sık dile getirirken büyük üretimlerin yapıldığı, binlerce fabrikanın olduğu ilimizde işçilerin payına giderek artan yoksulluk düşüyor. 2021 asgari ücret miktarı açlık sınırında belirlenerek emekçilerin aç kalacağı açıkça ilan edilirken işçi kenti olan Kocaeli’nde emekçilere bu son artış da çok görülmüş olacak ki daha maaşlar cebimize girmeden yeni yıla ulaşım zamları ile girdik. Üstelik özel halk otobüsü işletenler bu zamların “beklentilerini karşılamadığını” ifade etmekten çekinmiyorlar.

ONLARIN İŞLERİ KÖTÜ

ONLARA DAHA TEŞVİK

İşçilerin neye ihtiyaçları olduğu, nasıl geçinecekleri ise bu kesimlerin gündemine bir türlü girmiyor. Televizyonlarda, haberlerde hep onların şikâyetlerini dinliyoruz. Onların işleri kötü, onların karları azaldı, onlara daha fazla teşvik gerekiyor…

Madem öyle, o zaman biz de kendi sözümüzü daha güçlü söylemeliyiz!

PATRONLARIN DERDİNİ

ÇEKMEK ZORUNDA DEĞİLİZ

2021 yılı başımıza ne tür felaketlerin geleceğini bekleyerek geçireceğimiz değil işçi sınıfının sözünü daha güçlü söyleyeceğimiz bir mücadele yılı olmalıdır. Ulaşım bir lüks değil temel ihtiyaçlarımızdan ve haklarımızdan birisidir, karları yetmeyen patronların derdini işçiler çekmek zorunda değil!

Ulaşım zammı sadece bir başlangıç ve biliyoruz ki zamların ardı arkası kesilmeyecek. Ulaşıma yapılan zamların geri alınmasının yolu birlikte mücadele etmemizden geçiyor.

İMZA KAMPANYASINA ÇAĞRI

Çağrımız Kocaeli’ndeki tüm emekçileredir,

2021 itibari ile Kocaeli’nde uygulanmaya başlanan ulaşım zamları derhal geri alınmalıdır!

Sen de imza kampanyasına katıl, arkadaşlarını, aileni imza kampanyasının parçası hali getir! Ev ev, iş yeri işyeri bu mücadeleyi örgütlüyoruz…” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.