TKP Gebze’den Ali Rıza Aydın ile Toplumcu Anayasa

TKP Gebze’den Ali Rıza Aydın ile Toplumcu Anayasa

TKP Gebze İlçe Örgütü Hukukçu Yazar Ali Rıza Aydın’ın katılımıyla, “Anayasa Tartışmaları ve Toplumcu Anayası” başlıklı zoom toplantısı düzenliyor

Türkiye Komünist Partisi – TKP Gebze İlçe Örgütü, “Anayasa Tartışmaları ve Toplumcu Anayasa” başlıklı zoom toplantısı düzenliyor.

ali-riza-aydin.jpg

16 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de gerçekleşecek toplantıya Anayasa Mahkemesi eski raportörü Hukukçu Yazar Ali Rıza Aydın konuşmacı olarak katılacak.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

TKP Gebze İlçe Örgütü tarafından etkinliğe dair yapılan açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi: “ Türkiye'de gündem sıklıkla değişiyor, her gün sarsıcı gelişmeler ile güne başlıyoruz. İktidarın bloğunun içindeki çekişme, Sedat Peker'in açıklamaları ile yeni bir boyuta evrilirken, AKP'nin seçim öncesi hazırlığı olarak görülmesi gereken yeni anayasa tartışmaları daha da önemli bir başlık haline gelmiş durumda.

YASALAR KİMİN İÇİN?

 İktidar yasaları bir yandan KHK'lar ile etkisizleştirip etrafından dolaşırken diğer yanda mevcut yasaları istediği zaman uyguluyor, istemediğinde yok sayıyor. Son dönem mafya liderlerinden gelen açıklamalar ise yasaların tanımına dahi sığmayan bir işleyişin varlığını, daha önceden bilinse de, yeniden gözler önüne seriyor. Tüm bu gelişmeler, "yasalar kimin için" sorusunun daha çarpıcı olarak sorulmasına neden oluyor.”

KATILIM İÇİN İRTİBAT

0533 – 323 79 44

Facebook/TKP Gebze

 

gebze-tkp---toplumcu-anayasa.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.