TKİ ve TÜBİTAK MAM’dan ortak proje

TKİ ve TÜBİTAK MAM’dan ortak proje

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezini (MAM) ziyaret ederek ortak projeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette, TÜBİTAK MAM ve TKİ arasında toplantı gerçekleştirildi. İki kurum arasındaki iş birliklerinin görüşüldüğü toplantıya; TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve TÜBİTAK MAM Başkanı V. Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, TKİ Genel Müdürü Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, MAM İş Geliştirme ve Sanayileştirme Başkan Yardımcısı Dr. Osman Okur,  TKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Mert Ayaz,  TKİ Daire Başkanı Serdar Fidancı, TKİ Daire Başkanı Ayşe Tarakçıoğlu, EE Müdür Yardımcısı V. Doç. Dr. Fehmi Akgün, KTE Müdür Yardımcısı V. Doç. Dr. Şerife Sarıoğlan ile TÜBİTAK MAM ve TKİ’den görevli Mühendis ve Araştırmacılar katılım sağladı.

 

Laboratuvarı ziyaret etti

Toplantıda, TÜBİTAK MAM Kimyasal Teknoloji Enstitüsü(KTE) ve Enerji Enstitüsü’nden (EE) yetkin kişiler tarafından potansiyel iş birliği konularına yönelik sunum yapıldı. Toplantı sonrasında TKİ heyeti, Kimyasal Teknoloji Enstitüsü Kömür ve Biyokütle Araştırma Laboratuvarı, İnorganik Analiz Laboratuvarları, Enerji Enstitüsü Yakma ve Gazlaştırma Pilot Tesis Sahası ve Gaz Teknolojileri Laboratuvarını ziyaret etti. Heyete, yapılan çalışmalar ile Enstitülerin ürün ve altyapısı hakkında yerinde bilgi aktarıldı.

 

manset-2-116.jpg

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.