TKDK Kocaeli’de Destek Ofisi Açıyor

TKDK Kocaeli’de Destek Ofisi Açıyor

Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kocaeli’nde (IPARD) Destek Ofisi kuruyor.

Kocaeli’de açılacak TKDK Destek Ofisi binasının kurulması hakkında istişarelerde bulunmak üzere Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret eden TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal TUNÇ, IPARD programı ve verilecek destekler hakkında bilgi verdi.

Avrupa Birliği'nin aday ve potansiyel aday ülkelerde destek olmak amacıyla oluşturduğu IPARD programı kapsamına Kocaeli’nin de dahil edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Vali Seddar Yavuz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (IPARD) TKDK Destek Ofisinin ilimiz ve bölgemiz tarımına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

KIRSAL ALANLARDA KALKINMA SAĞLANMASI

TKDK; kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetler ile geçimini sağlayan kişilere ve toplumlara, daha iyi koşullar altında yaşayıp daha iyi faaliyetlerde bulunulabilmesi için sunulan teşvikler. Yapılan maddi ve manevi yardımlarla birlikte kırsal alanlarda kalkınma sağlanması ve yapılan faaliyetlerden maksimum fayda elde edilmesi sağlanacak.

%50 İLE %75 ORANLARI ARASINDA HİBE DESTEĞİ

TKDK destek oranları, kişilerin/işletmelerin yapacakları yatırımların büyüklüğüne göre değişmektedir. TKDK projeleri kapsamında yatırımcılara 3.000.000 EURO’ya kadar %50 ile %75 oranları arasında hibe desteği sunulacak. Ayrıca yapılacak olan yatırımlarda KDV ve ÖTV muafiyeti sağlanacak. Haber: Barış Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.