Tiyatro Oyun İstasyonu ‘Kadı’ ile sahnede

Tiyatro Oyun İstasyonu ‘Kadı’ ile sahnede

Tiyatro Oyun İstasyonu ‘Kadı’ adlı oyunuyla kentin tüm tiyatroseverlerini sahnesinde ağırladı.

2004 yılında kurulan ve Türkiye’nin ikinci “Doğaçlama Tiyatro”  topluluğu olarak perde açan Tiyatro Oyun İstasyonu, 18. yılını geride bırakmanın gururunu yaşarken bini aşkın oyun performansı ile seyircisiyle buluşmayı sürdürüyor. Tiyatro Oyun İstasyonu, 2021-2022 yılı 18. tiyatro sezonunda Kadir Yüksel-Gülabi Turan rejisiyle geleneksel Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden ‘Kadı’ ile seyirci karşısında.

 

NİSAN AYINDA DA SAHNEDE

Efsane oyun yazarı Musahipzade Celal’in eseri olan orijinal adı ile “Aynaroz Kadısı” prömiyerini 25 Mart Cuma günü Kocaeli Marmara Koleji Salonu‘nda yaptı. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü münasebeti ile ulusal bildiri de oyun öncesinde aynı akşam okundu. Tiyatroseverlerden büyük ilgi ve beğeni gören oyun, 12 Nisan 2022 Salı tarihinde Kocaeli Kongre Merkezi, 26 Nisan 2022 Salı ise Süleyman Demirel Kültür Merkezi Şehir Tiyatroları’nda seyirci ile buluşacak.

 

OYUNUN KONUSU

Müzikli komedi türündeki oyunda paraya ve kadına zaafı olan Kadı Yakup Efendi gittiği her yerden bu zaafları yüzünden kovulmuştur. Son olarak gittiği Milo Adası'nda genç bir kıza ailesinden kalan yüklü miktarda altının varlığını öğrenince paraya ulaşmak için çeşitli tezgâhlar kurar. Fakat karşısında büyük bir engel vardır... Manastırı idare eden papazlar... Bakalım Kadı Yakup amacına ulaşabilecek mi?


TİYATRO OYUN İSTASYONU HAKKINDA…

Oyun İstasyonu, 2004 yılında kurularak, Türkiye’nin ikinci “Doğaçlama Tiyatro”  topluluğu olarak perde açmaya başlamıştır. Bu yıl 18. Yılını ardında bırakan tiyatro, oyunları ile 1.000’i aşkın performansını seyircisi ile buluşturdu. Sırasıyla Çukurbağ Kültür Merkezi, Dafne Kültür Merkezi, Şehir Tiyatroları Oda Tiyatrosu, Sabancı Kültür Merkezi, gibi kentimizin birçok salonunda seyirci ile buluşan topluluk 2008’de ilk metinli oyununu sahneye koydu. Bunun ardından gelen yıllar boyunca da her sezon yeni oyunlarını ile düzenli olarak sahnelemeye devam etti. Bu hali ile kentimizin düzenli perde açan tek özel kurumsal tiyatrosu unvanını uzun yıllar taşıdı ve öncü oldu.

 

oyun-2.jpeg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.