TIR Parkı’nda YİD önerisi

TIR Parkı’nda YİD önerisi

SP Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, TIR Parkı projesinde gizli görüşmelerle özelleştirme sürecinde olunduğunu öne sürüp şeffaflık istedi, YİD modeli önerdi

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Dilovası Belediyesi’nin bir türlü başlayamadığı TIR Parkı projesi için aldıkları duyumlar üzerine iddialı bir açıklamada bulundu. TIR Parkı’nın özelleştirme süreci içinde olduğunu öne süren Bilikli işletilmesi konusundaki görüşmelerin aleni yapılmasını ve halka açık şekilde yapılacak ihale ile YİD modelini önerdi. Bilikli yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

 

“Dilovası Belediyesi’nin daha önce açıklamış olduğu 180 Milyon TL borç batağının sonucunu Dilovası halkı büyük bir acı ile çekmeye devam ediyor. Öyleki bir önceki dönemde başlanan ve yarım bırakılan projelere dahi başlanamıyor.

İŞLETMECELİĞİNİ BELEDİYE YAPACAKTI        

Son olarak Sayın Hamza Şayir tarafından açıklanan; Kuzey OSB’ler bağlantı yolu üzerinde bulunan 50 dönümü TOKi’ye diğer 50 dönümü ise Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait toplamda 100 dönüm alana TIR Parkı’nın yapılacağını belirtmiş ve TIR Parkı işletmeciliğinide Dilovası Belediyesi’nin yapacağını açıklamıştı.

NEDEN DURDURULDU

Ancak ekonomik zorluklar gerekçe gösterilerek çalışmalara ara verildi.
Sayın Hamza Şayir, TIR Parkı projesinin neden durdurulduğu konusunda bir açıklama yaparsa hepimiz gerçeği öğrenmiş olacağız.

GAYRİ AHLAKİ TEKLİFLER


Büyükşehir Belediyesi kaynak aktarmada zorluk yaşıyor ise tabiki bu anlayış ile karşılanabilir. Sayın Hamza Şayir bu proje kapsamında İktisadi açıdan finans bulmakta zorluk yaşıyor olabilir. Ancak son aldığımız bilgilere göre finansmanın temini konusunda daha önce orman ve 2B arazileri üzerinden sicili bozuk yandaş kişi/kişiler tarafından kendisine gayrı-ahlaki teklifler yapılmaktadır.

DİYET BORCU HİSSİYATI İÇİNDE OLMAMALI

Bu teklifler TIR Parkı alanının yapımının, işletilmesinin malum kişi /kişilere parsel parsel verilmesini öngören tekliflerdir.

Özellikle Sayın Hamza Şayir seçim sürecinde kendisine destek olanların telkini ve ısrarı ile bir diyet borcu hissiyatı içerisinde bulunmamalıdır.

Aksi taktirde kendisinin TIR Parkı alanını bilerek ve kasıtlı olarak kendi yandaşlarına bilinçli bir şekilde parselleyeceği ve bu parsellerden kendisinin de nemalanacağı sonucu ortaya çıkmaktadır.

Belediye başkanı dediğin adaletli olur. Seçildiği yerin bir çakıl taşını dahi kimseye yedirmez! Hamza beyden aynı tutumu bekliyoruz.

Bizler kardeşiz. Birbirimiz için dünyada ve ahirettede hayrı istemeliyiz ve birbirimizi uyarmalıyız.

UYARIYORUZ

Bu hafta içinde yapılacak ikinci bir görüşme ile bu kirli alış-verişin tamamlanacağını öğrendiğimiz için biz de uyarıyoruz!

Eğerki TIR Parkı arazisi ya da işletme hakkı için özelleştirme süreci içerisindeyseniz bunu kapalı kapılar ardında yapmayın.

İhale şartnamesi halkın çıkarına olmalıdır. Şartname İhaleyi alacak kişinin şartlarına uygun hale getirilmemelidir. Belirli kurallar içerisinde, şeffaf, demokratik ve vicdani bir şekilde süreç tamamlanmalıdır.

YAP İŞLET DEVRET MODELİ

Bizim önerimiz burası için yap işlet devret modeli esas alınarak, ilk etapta projesi ile masaya gelen yatırımcının TIR garajını yapması ve daha sonra işletmesini almasıdır. Nihayetinde kullanım süresi dolduğu zaman Dilovası Belediyesi’nin dolayısıyla tüm Dilovalıların bir TIR parkı olacaktır.

Bu 100 dönüm arsa içerisinde arsası bulunan vatandaşlar mağdur edilmemeli, onların hakkına riayet edilmelidir.

Yap işlet devret modeli ile de hakkaniyet içerisinde ve adaletli bir yol izlenerek sürecin tamamlanacağına da inanıyoruz.

Bu sürecin takipçisi olacağımızı, şeffaf, Demokratik ve halkın yararına olacak tüm çalışmalarda yer alabilceğimizi belirtmek istiyoruz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.