Tipioğlu; “Trafikte bir can kaybı bile çok fazladır”

Tipioğlu; “Trafikte bir can kaybı bile çok fazladır”

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu Kocaeli’nde trafik akışını Polis Helikopteri ile havadan denetledi. Tipioğlu, denetlemeler öncesinde yaptığı açıklamada, “Trafikte bir can kaybı bile çok fazladır” dedi.

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'ndan havalanan polis helikopterine binen Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Gölcük ve Karamürsel ile Osmangazi Köprüsü, D130 ve polis sorumluluk bölgesinde bulunan trafik akışını havadan denetledi. Denetlemeler öncesinde açıklamalarda bulunan Tipioğlu, “Biz biliyoruz ki trafikte bir can kaybı bile çok fazladır. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi üst düzeyde yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

mudur-2.jpeg

 

“HIZ KESMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tipioğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü, “İçişleri Bakanlığımızın trafikte farkındalığı ortaya koymak amacıyla gerçekleştirdiği projeler vardı. Bunlara örnek olarak “Kırmızı Düdük, Kemerin Ses Getirsin, Yaya Kırmızı Çizgimizdir” gibi Projelerimiz vardı. Biz de İl Emniyet Müdürlüğü olarak Kaskınız Kaskonuzdur gibi projelerle bunlara destek veriyoruz. Trafik kazalarını inceleyip analiz ettiğimizde trafik kazalarının oluş sebeplerinin sürücü kusurlarından oluştuğunu görüyoruz. Bizim temel maksadımız bu sürücü kusurlarını en aza indirmek. Bu konuda eğitim çalışmalarıyla birlikte denetimler yaparak desteklemek. Bu manada da biz Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü olarak okullarımızda geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza okullarının başlamasıyla birlikte, genel trafik kuralları, trafik levhalarının anlamları noktasında bilgiler vermeye başladık. Hız kesmeden bu eğitim çalışmaları devam edecek” ifadelerine yer verdi.

 

mudur-3.jpeg

 

“TRAFİKTE BİR CAN KAYBI ÇOK FAZLADIR”

Tipioğlu açıklamalarının devamında ise eğitim çalışmalarından bahsetti. “Bunun yanında özellikle okul servis sürücülerimize trafik kuralları konusunda, yine ticari oto sürücülerimize eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bütün maksadımız yaptığımız denetimlerle ortaya çıkan bu sürücü kusurlarını en aza indirmek. Kazaların milletimize verdiği maddi ve manevi kayıpları önlemek için mücadele ediyoruz. Bu denetimlerin karadan sürdürdüğümüz denetimler dışında dronlarla yaptığımız denetimler, helikopterlerimizle yaptığımız denetimlerle temel maksadımız yol kullanıcılarının yakalanma algılarını en üst seviyeye çıkartmak. Biz biliyoruz ki trafikte bir can kaybı bile çok fazladır. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi üst düzeyde yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“YÜZDE 43 ORANINDA ARTTI”

Trafik kazalarının nedenleri sorusuna yanıt veren Tipioğlu, “Trafik kazalarını analiz ettiğimizde temel sorun sürücü kusurlarının ihlali olduğunu görüyoruz. Bu nedenle denetimleri arttırıyoruz. 2020 verileri ile 2021 verileri ayrıca mukayese edildiğinde denetimlerin Kocaeli’de yüzde 43 oranda arttığını görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

mudur-4.jpeg

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.