TİP Mitsuba direnişini Meclis’e taşıdı

TİP Mitsuba direnişini Meclis’e taşıdı

Gebze OSB’de kurulu Mitsuba’da işçilerin 24 saat süren fabrika içindeki direnişi Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş tarafından Meclis’e taşındı

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde salı günleri düzenlediği haftalık basın toplantısında Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde Birleşik Metal İş tarafından Mitsuba fabrikasında sürdürülen direnişten bahsederek, kendileri ile dayanışma halinde olduklarını belirtti. Baş konuşmasında,  ‘Doğaldır patronlar en çok ama en çok örgütlü işçiden korkuyor. Ben bu vesile ile buradan Gebze’de Mitsuba işyerinde direnişe geçen işçi kardeşlerimi selamlamak istiyorum. Mart ayında sendikal çoğunluk tespiti yapılıyor. Patronun süreyi uzatmak için hukuki suistimal girişmileri oluyor. İşçiler henüz sendikal toplu sözleşme hakkını kullanabilmiş durumda değiller. Patronun baskısına karşı örgütlülüklerini korumaya çalışıyorlar. Biz TİP olarak Mitsuba işçilerinin ve örgütlü oldukları Birleşik Metal İş sendikasının yanında olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz’ dedi.

 

DİRENİŞ SONA ERDİ

 

Öte yandan 24 saati aşkın süren, 11 Ekim Pazartesi günü 16.00’dan itibaren başlayan direniş 12 Ekim Salı günü akşam saatlerinde sonlandırıldı.

 

İşçilerin sendika hakkını tanıyan işveren, Birleşik Metal-İş'in hazırlayacağı taslak sonrası toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için masaya oturmayı kabul etti. İşveren işten çıkarılan işçilerin geri alınması talebini ise reddetti. İşten çıkarılan 10 işçiyi geri alma konusunda dava sürecinin sonuçlanması bekleyeceğini açıklayan işverenin işçilerin tazminatlarının ödeneceği sözünü verdiği öğrenildi.

Sendikanın kararı duyurmasının ardından eylemlerine son veren işçiler sloganlarla fabrikadan çıkarak dışarıdaki diğer işçi ve destek için gelenlerle buluştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.