TGS, Kocaeli basınıyla buluştu

TGS, Kocaeli basınıyla buluştu

 Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Kocaeli’nde bulunan gazetecilerle buluştu. Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’nde düzenlenen etkinliğe;...

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Kocaeli’nde bulunan gazetecilerle buluştu. Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’nde düzenlenen etkinliğe; Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi Başkanı Gökhan Durmuş ve TGS Örgütlenme Sekreteri Arzu Demir ile ilimizde yayın yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarında görevli gazeteciler katıldı. Yeni yapılanan Türkiye Gazeteciler Sendikası, Anadolu illerini gezerek bu bölgelerde görev yapan meslektaşlarını faaliyetleri hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor. Programlarına ilk olarak Zonguldak’tan başlayan sendika yöneticileri, ilimizde gerçekleşen toplantıya katılan gazetecilere; sendikalı olmanın faydaları, gazetecilik mesleğinde hak ihlalleri gibi birçok konuda önemli bilgiler aktardı.

AMORTİSMAN BEDELİ

 

Uğur Güç, “TGS olarak geçmiş dönemlerde bazı sıkıntılar yaşadık, önümüzde ki süreçte bu sıkıntıları aşmak için çalışmalarımızı hızlandırmış bulunmaktayız. Önümüzde ki süreçte basın özgürlüğü ve tutuklu gazeteciler için mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Bir çok gazetecinin, mesleki olarak sahip oldukları haklardan habersiz olduğunu belirten Güç, gazetecilerin kullandıkları ve kendilerine ait olan fotoğraf makinesi gibi ekipmanların, yasada belirtildiği gibi bir amortisman yani yıpranma bedeli olduğunu söyledi. Güç, “Kullandığınız fotoğraf makineleri, kameralar ve ses kayıt cihazlarının bir yıpranma bedeli vardır. Bunu yıllık olarak amortisman bedelinin hesaplanması ve size ödeme yapılması gereklidir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.