TFF’den yeni Covid-19 talimatı

TFF’den yeni Covid-19 talimatı

Türkiye Futbol Federasyonu, yayınladığı açıklama ile müsabaka öncesi yapılacak olan test ile ilgili listede değişikliğe gidildiğini duyurdu.

DÜZENLEMEYE GİDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu’nun aldığı karara göre yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bilindiği gibi Pandemi sürecinde Covid-19'dan korunma ile ilgili tedbirler kişisel sorumluluk alanına girmektedir. Bu sebeple TFF yetki alanına giren tüm profesyonel müsabakalarda kişilerin ve kulüplerin sorumluluk alanlarına müdahale etmeksizin sadece sahadaki asıl aktörlerin aldığı test bölgesindeki bulaş ihtimalini kontrol altına alabilmek ve Covid-19 riskini minimum seviyeye çekebilmek için zorunlu test listesinde yeni bir düzenlemeye gidilmiştir.

SORUMLULUK KENDİLERİNE AİT OLACAK

Bahsi geçen düzenleme gereği TFF'nin her müsabaka için PCR sonuçlarını görmek istediği kişi ve görevlilerin listesi ‘Covid-19 salgını nedeniyle müsabakalarda uygulanacak tedbirlere ilişkin talimatı’ Ek-2 listesindeki gibi olup, bu liste dışındaki kişi ve görevlilerin test zorunluluğu ve takibi bireylerin kendisine ve ilgili kulüp ve kurumların ( emniyet, özel güvenlik, itfaiye, yayıncı kuruluş, basın vb..) yönetim kademelerine bırakılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.