TFF, tepkiler üzerine eskiye döndü

TFF, tepkiler üzerine eskiye döndü

Türkiye Futbol Federasyonu, amatör liglerdeki yaş kontenjanıyla ilgili değişikliği gitmiş, daha önce 30 olan büyük yaş sınırını 29’a çekerek, 2001 ve daha büyük doğumlu yabancı uyruklu futbolcu sayısını da 2’den 1’e indirmişti.

YAŞ YİNE 30, YABANCI KONTENJANI

2Tff’nin bu kararı büyük tepkileri beraberinde getirmişti. Yeniden bir durum değerlendirmesi yapan ve kararını sorgulayan TFF tepkileri hakkı bularak geri adım atmak zorunda ve eski uygulamaya geri döndü. Amatör liglerde büyük yaş sınırı yeniden 30’a yükseltildi, yabancı kontenjanı da 2 olarak belirlendi. Amatör liglerde yeni sezon kulüpler esame listelerine 1989 ve daha önce doğanları büyük yaş kontenjanı olarak yazacak. Esame listelerinde yaşı büyük en fazla 5 isim yer alabilecek. Kocaeli İl Futbol Tertip Kurulu Başkanı ve İl Temsilcisi Mithat Ağa değişiklik sonrasında internet sitesinden bilgilendirme yaptı. 

İL TERTİP KURULU’NUN AÇIKLAMASI:

“Türkiye Futbol Federasyonu internet sitesinde 16 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan, 2018 -2019 Sezonunda Spor Toto BAL ve Yerel lig takımlarında 2001 ve daha büyük doğumlu 2 (iki) yabancı uyruklu futbolcu sayısı 1’e (bir) inmiştir ve 1990 ve daha büyük doğumlu futbolcular yaşı büyük futbolcu statüsündedir, kararları uygulanmayacak olup; 2018-2019 sezonunda, 2001 ve daha büyük doğumlu yabancı uyruklu futbolcu sayısı 2 (iki) olarak ve 1989 ve daha büyük doğumlu futbolcular yaşı büyük futbolcu statüsündedir olarak uygulanacaktır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.